© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.04.2023 14:40:22

Dinamo izpadel iz boja za podpis Žana Vipotnika?! Hrvati presenetili, Zagrebčani so zamudili!

Grega Wernig

Kam bo pot zanesla Žana Vipotnika?

Žan Vipotnik bo očitno najbolj vroče ime na slovenski nogometni tržnici. Mladi mariborski napadalec je bil še na začetku sezone eden od rezervistov, v drugi polovici jesenskega dela pa je počasi začel opozarjati nase. S tem si je pridobil zaupanje trenerja Damirja Krznarja, kmalu pa je postal eden najbolj vročih igralcev Prve lige Telemach.

Hitro so se pojavila ugibanja, kam po odšel po koncu sezone, dejstvo pa je, da si bo Maribor z njegovo prodajo pošteno okrepil bančni račun. Govora je o več milijonih, dolgo časa pa se je zdel zagrebški Dinamo, s katerim je Maribor v odličnih poslovnih odnosih, najbolj realna možnost. No, če gre verjeti zapisom s Hrvaške, potem so te možnosti vse manjše.

"Dinamo bo poleti bržkone prevetril zasedbo, novi trener Igor Bišćan bo moral okrepiti ekipo, Vipotnika pa očitno postaja vse bolj nedosegljiv. "Nekaj je takšnih igralcev, ki so zanimivi novemu trenerskemu štabu in ljudem v klubu, ampak jih bo težko pripeljati. Najbolj atraktiven je zagotovo napadalec Maribora Žan Vipotnik, za katerega je Dinamo pokazal veliko zanimanje, ampak bo zaradi neodločnosti nekdanjega športnega direktorja Dinama in neorganizirane uprave to bitko verjetno izgubil. Vipotnika bi Dinamo lahko dobil za tri milijone evrov in dal zraven še enega igralca. Slovenci so odbili 4,2 milijona evrov in čakali na Dinamo, ker pa je ta tako dolgo okleval, so se zadeve spremenile. Vipotnika želijo nemški klubi in nekateri razvojni klub, cena mu je čez noč močno narasla, Dinamo pa bo imel zelo težko nalogo, da ga pripelje v svoje vrste," so zapisali na Indexu.