© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.02.2023 15:27:12

Kaj si je spet privoščil! Poslovni direktor Olimpije ima nove merske enote! Meter ni več meter, ampak ... (foto)

Grega Wernig

NK Olimpija je na spletni strani objavila zapis v katerem skuša razložiti, da jih Nogometna zveza Slovenije obravnava na poseben način, ob tem pa skuša pokazati na še eno veliko napako sodnika ...

Pri NK Olimpija so v izjavi za javnost zapisali: ... (citiran izsek sporočila) Nadalje v zvezi z istim nogometnim srečanjem tudi ni nepomembno, do sedaj povsod zamolčano dejstvo, da je bil pri enajstmetrovki, dosojeni v korist Olimpije, vratar nasprotne v času strela najmanj en meter oddaljen od golove črte. Kolikor poznamo pravila nogometne igre, je to nedopustno in prepovedano, razen če so stopila v veljavo kakšna nova pravila »lex Olimpija«, ki jih mi ne poznamo. ... (konec citata). 

maribor olimpija 11m 1

Seveda smo pogledali posnetek strela z bele točke za Olimpijo, ki ga je sprožil Mario Kvesić. Ali je bil mariborski vratar Ažbe Jug res meter oddaljen od golove črte? Posnetki kažejo, da ... 

maribor olimpija 11m 2

Seveda so pri Olimpiji upravičeno jezni na napako VAR-a, toda pri tem bi lahko ostali. Če bi bili leta 1983, bi morda morali poslovnemu direktorju zeleno-belih verjeti, da je bil vratar globoko (najmanj en meter je zapisal Igor Barišić) v kazenskem prostoru. Seveda pa so globoko v letu 2023, v katerem obstajajo posnetku tako rekoč vsega, kar se zgodi na naši Zemlji, zato je bilo povsem enostavno zložiti fotografije strela z bele točke za Olimpijo.

maribor olimpija 11m 3

Ali je bila to res napaka vratarja in posledično sodnika ali pa ima poslovni direktor vodilen ekipe prvenstva neke nove mere, ki jih na zemeljski obli ne poznamo.