© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
10.02.2023 09:09:06

Še en nekdanji muraš v Celje? Grofi bodo novo moč izbrali med tremi kandidati ...

alesfevzer.com

V knežje mesto prihaja še ena okrepitev.

Potem ko je po vrnitvi iz Novigrada kmalu postalo jasno, da igralne površine v domačem okolju ne dovoljujejo optimalne vadbe, so se v Celju hitro odzvali in ekipi omogočili kakovostne treninge na ogrevani zelenici v Čatežu ob Savi. Tam je bila baza grofov v preteklih treh dneh. Medtem so se Roman Pilipčuk in njegovi varovanci vrnili v knežje mesto in v četrtek popoldne preizkusili zelenico na stadionu Z'dežele, kjer jih v soboto čaka vroča spomladanska premiera z Muro.

V knežjem mestu seveda verjamejo, da imajo po zimskih nakupih dovolj kakovostno zasedbo, ki bo sposobna uresničevati ambiciozne cilje. Jasno je, da bi s tako zelo želeno zmago nad Prekmurci dobili prepotreben dodaten veter v jadra. Ob takšnem razpletu bi bilo nadaljevanje sezone seveda lažje, toda kadrovski mozaik vendarle še ni dokončno sestavljen. Ni skrivnost, da grofi po selitvi Grigorija Morozova v Beitar iz Jeruzalema iščejo dodatno rešitev na levem bočnem položaju, ki ga je z obema rokama zagrabil obetavni Nino Milić. Mladenič vse bolj opozarja nase in postaja tržno zanimiv, ampak ob namenu Celjanov o novi moči bi lahko marsikdo pomislil, da mu vendarle še ne zaupajo dovolj. Po naših informacijah je resnica drugačna. Osemnajstletnik bo ostal prva izbira trenerja, ki ima hkrati odgovorno nalogo, da na pravšnji način usmerja razvoj velikega upa. Na neki način gre za klubski projekt, ki bi se moral končati z odmevnim prestopom v tujino ...
Vsaj za zdaj Ninu Miliću za svoj status torej ni treba skrbeti, vendar prav tako drži, da ni samoumeven. Zaupanje bo moral opravičevati z dobrimi igrami, ampak bolj ali manj je jasno, da v klubu iščejo njegovo nadomestilo. Zaradi kartonov in morebitnih poškodb je to skoraj nujno zlo, poleg tega je dejstvo, da Roman Pilipčuk v drugi polovici marca na njegove usluge ne more računati. Z mladinsko (U-19) reprezentanco ga namreč čaka turnir drugega in obenem odličnega kroga kvalifikacij za evropsko prvenstvo, za katerega se bodo izbranci Tončija Žlogarja v peklensko težki skupini 2 potegovali v spopadih z vrstniki iz Belgije, Italije in Nemčije.

V kombinacijah za prihod v Celje naj bi bili trije igralci, med njimi je (znova) tudi nekdanji muraš. Po naših informacijah imajo grofi možnost konkurenco zaostriti s Klemnom Šturmom, ki je prav tako kot Nino Kouter, Luka Bobičanec, Žan Karničnik in Matko Obradović v obdobju Anteja Šimundže v Fazaneriji pisal zgodovino soboškega prvoligaša. Po teh navedbah bi imel 28-letni Gorenjec do konca sezone status posojenega igralca Hapoela iz Hadere, poleti mu bo z Izraelci potekla pogodba.
Po enem od scenarijev bi se utegnil v mesto ob Savinji preseliti Cheick Keita. Gre za 25-letnega Francoza malijskih korenin iz zadnjeuvrščenega hrvaškega prvoligaša Gorice, kjer je v dozdajšnjem delu prvenstva zbral pet nastopov. V preteklosti je branil barve Birminghama, Eupna, Bologne in Virusa Entelle, od koder se je pred šestimi leti ob odškodnini 1,7 milijona evrov preselil na otok.
V tretji in menda najbolj verjetno uresničljivi različici je v glavni vlogi Daniel Štefulj, ki smo ga na slovenskem prvoligaškem prizorišču že spoznali v dresu Krškega. V sezoni 2018/19 je imel status posojenega igralca Rijeke, odigral je 29 prvenstvenih in štiri pokalne preizkušnje. Z Rujevice se je nato preselil na Maksimir, Dinamo naj bi odštel 1,5 milijona evrov odškodnine, toda v modrem dresu serijskih prvakov pri južnih sosedih prave priložnosti ni dočakal. Tudi v tej sezoni Ante Čačić nanj ne računa kaj prida. Na igrišču je preživel zgolj 105 minut, vendar v Zagrebu končne odločitve o tem, ali se bo kot posojeni vrnil na sončno stran Alp, še niso sprejeli. Vse naj bi bilo jasno že zelo kmalu, dobro obveščeni viri pa pravijo, da naj bi si 23-letni v Nemčiji rojeni nekdanji mladi reprezentant Hrvaške skoraj gotovo nadel celjski dres.