© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.12.2022 09:20:30

Še lani odpisani, zdaj pa pomembni član Maribora 'lovi' Tavaresa: Sestanek s Šulerjem? Šlo je za ...

Grega Wernig

Maribor je podaljšal pogodbo s pomembnim članom ekipe.

Športni direktor Maribora Marko Šuler je že pred dnevi napovedal podaljšanje pogodbe s pomembnim članom ekipe. Luka Uskoković je zvestobo Mariboru podaljšal še za dve leti. 

Zgodba je toliko bolj zanimiva tudi zaradi dejstva, da se je Uskoković še pred meseci poslovil od kluba in se odpravil na Poljsko. A že čez pol leta se je vrnil v Maribor in namesto 'odpisanega' postal eden od ključnih članov ekipe. "Vedno pravim, da se na napakah učimo. To velja tudi v mojem primeru iz lanskega leta. Zato sem imel še dodatno željo, da se oddolžim. Vse, kar je bilo, je zdaj za menoj. Z veseljem sem znova oblekel vijoličasti dres, z namenom, da prispevam svoj delež. Glede novega dogovora s športnim direktorjem pa lahko le rečem, da je šlo za enega najkrajših sestankov. Hitro smo dorekli vse zadeve, tako da bi se ob tej priložnosti zahvalil Marku Šulerju in vsem v klubu za izkazano zaupanje," je ob sklenitvi novega dogovora izpostavil 26-letni branilec, ki je v jesenskem delu sezone na zelenici preživel 1325 minut.

Ob tem se je pošalil tudi, da po letih v klubu počasi postaja drugi Tavares: "Pogosto se pošalim, da mi ne manjka veliko in bom po letih v klubu dohitel celo našega legendarnega kapetana Marcosa Tavaresa. Šalo na stran, življenje v Mariboru je res čudovito. Z izjemo poškodb, ki so me pestile in vmes oddaljile z igrišč, lahko govorim o celotnem obdobju le z izbranimi besedami. Že večkrat sem rekel, da je Maribor moj drugi dom in tukaj sem res srečen."