© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
18.12.2022 10:01:48

Padla odločitev glede Rajčevića! Na kakšen način so se v Kopru razšli s Kolobarićem in kdo vse bo še odšel?

Grega Wernig

Zanimivo kadrovsko dogajanje na Bonifiki.

Presenečenja ni bilo. Scenarij, ki smo ga napovedali, se je uresničil – Dario Kolobarić ni več član Kopra. Po poletnem prihodu ni izpolnil velikih pričakovanj. Ni si zagotovil mesta v udarni zasedbi, na 15 prvenstvenih preizkušnjah se niti enkrat ni vpisal med strelce, trikrat je v polno meril le v pokalnem tekmovanju proti Cirkulanam. Rumeno-modri s takšnim učinkom seveda niso zadovoljni, zato so se z 22-letnim napadalcem, za katerim je po Soligorsku še druga neposrečena zgodba, dogovorili za sporazumno prekinitev pogodbe, ki je bila sklenjena do 31. decembra 2024.

"Dario je bil zelo korekten. Mlad je, zaveda se, da mora igrati. Sedenje na klopi ne prinaša napredka, obenem pa je imel kar nekaj smole s poškodbami. Verjamem, da je lahko v kakšnem drugem okolju povsem drugače. Pri nas se ni dobro vklopil v ekipo, energija ni bila prava, in ko je tako, greš naprej. Če bi imel denimo 30 let, bi razumel, da bi hotel ostati do konca pogodbe. Če bi zavrnil predlog, bi to spoštovali, vendar menim, da je zanj najbolje, da se odpravi novim izzivom naproti. Mora biti v tekmovalnem ritmu. Pred njim je dovolj časa, da lahko naredi še marsikaj," je pojasnil športni direktor Ivica Guberac in razkril, da so se kanarčki razšli tudi z Danilom Šipovcem, ki je imel status posojenega igralca Zrinjskega.
Že v končnici jeseni se je od kanarčkov poslovil Luka Šušnjara, medtem pa je (pričakovano) postalo jasno, da je Aleksander Rajčević proti Bravu v Stožicah odigral zadnjo tekmo v opravi Kopra. Pogodbo ima sklenjeno do konca leta, nove ne bo podpisal. "Pogovorili smo se z njim in sprejeli takšno odločitev," je potrdil snovalec kadrovske politike na Bonifiki. Kot smo že pisali, bo izkušeni branilec ob zaključku izjemne kariere igral na nižji kakovostni ravni. Najbližje je temu, da bi igral v italijanskem nižjeligaškem tekmovanju. Najglasnejša so namigovanja, da bi utegnil okrepiti Kras Repen, vendar še vedno ni povsem izključeno, da bo kopačke obesil na klin. "Če bom dobil ponudbo za kakšno res dobro službo, se lahko zgodi tudi to," nam je zaupal pred dnevi.
S tem seznam odhodov še ni zaključen. Med tistimi, ki jih v prihodnje ne bo več v zasedbi Zorana Zeljkovića, bo bržčas tudi Žiga Laci, ki ga je posodil atenski AEK. "Ne skrivamo, da nismo zadovoljni, in iščemo ustrezno rešitev, da bi se razšli. Pogovori o tem potekajo še z nekaj igralci, rez bo kar velik," je povedal Ivica Guberac.