© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
16.12.2022 22:14:31

Mura predstavila prvo (odmevno) zimsko okrepitev! Je to napoved nečesa še večjega?

NS Mura

Filippo Tripi, ki je prišel iz Rome, je obljubil zvestobo do 30. junija 2025, predsednik Mure želi nadgraditi sodelovanje z italijanskim prvoligašem iz večnega mesta.

V četrtek je odjeknilo kot strela z jasnega, v poznih petkovih večernih urah je postalo tudi uradno. Mura je predstavila prvo zimsko okrepitev, z rimskega Olimpica se je v Fazanerijo preselil 20-letni Filippo Tripi, ki se najbolje znajde na položaju zadnjega veznega igralca, igra lahko tudi v obrambni vrsti. Pogodbo je podpisal do 30. junija 2025, kar razkriva, da nima statusa posojenega igralca italijanskega velikana, kot je bilo mogoče pričakovati.
Sanje o debiju za najboljšo zasedbo Rome so se mu sicer uresničile že pred nekaj več kot dvema letoma na tekmi lige Europa proti Cluju, takratni trener Paulo Fonseca mu je v istem tekmovanju priložnost ponudil tudi v dvoboju s CSKA-jem iz Sofije. V tej sezoni je na vseh 15 prvenstvenih preizkušnjah pod vodstvom kontroverznega portugalskega stratega Joseja Mourinha sedel na klopi, kar velja tudi za šest preizkušenj v skupinskem delu lige Europa. Pred tem je bil kapetan mlade ekipe oziroma primavere (87), s trakom na roki je igral tudi v mlajših selekcijah, v klubu je bil od leta 2011.
"Prestop Filippa Tripija v Muro je prvi prestop med črno-bele iz ene od petih najmočnejši lig na svetu. Izjemno smo veseli in ponosni, da je ravno Muro videl kot pravi korak za prepoznavnost v članskem nogometu, saj je željan dokazovanja in si želi napredka. Zanj se je zanimalo več klubov in dejstvo, da je izbral nas, je pokazatelj dobrega dela, ki smo ga vzpostavili v preteklosti. To je še en dokaz, ki potrjuje našo strategijo, da dajemo priložnost za uveljavitev mladim nogometašem, ki nas vidijo kot pravo stopničko v svoji mednarodni karieri. Prav tako želimo nadgraditi sodelovanje z Romo, to je prvi korak proti temu," predsednik Robert Kuzmič po sklenitvi dogovora zadovoljstva ni skrival, ob njegovi zadnji misli pa bodo navijači gotovo zastrigli z ušesi. Kaj se dogaja, kaj se bo zgodilo v tej smeri?
"Izjemno vesel sem, da sem tukaj. Takoj, ko je klub navezal stike z menoj, sem se pogovoril s trenerjem in projekt, ki so mi ga predstavili, mi je bil všeč. Ravno zaradi ambicioznosti kluba sem izbral Muro, čeprav sem imel še druge ponudbe. Videl sem že posnetke navijačev in komaj čakam, da zaigram pred njimi v Fazaneriji," pa je povedal Filippo Tripi,