© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
16.10.2022 15:09:12

El clasico? Ne, el večni derbi! Morate videti, kaj so Španci naredili Rieri in Olimpiji!

Izjemna pozornost tudi daleč od naših meja.

Znano je, da zaradi Alberta Riere, nekdanjega nogometaša Liverpoola in španske reprezentance, dogodki v slovenski ligi odmevajo tudi v tujini. Posebej v Španiji, domovini trenerja Olimpije. Tako je tudi tokrat, ko je sloviti madridski športni dnevnik As prav posebej izpostavil razplet sobotnega večnega derbija, na katerem je Riera s svojimi zelenimi zmaji še drugič premagal Maribor, tokrat še pred domačimi gledalci. Pozornost, kakršne si slovenska liga lahko le želi. 

Pomislite, španski novinarski kolega je tekmo celo poimenoval el večni derbi  izraz, za katerega smo vsi skupaj mislili, da ga ne bomo nikoli prebrali. So pa stvar tudi prevedli v El Derbi Eterno, ob tem pa je bil v središču pozornosti poleg enajste zmage na trinajstih tekmah, druge zmage na derbiju in velikanske prednosti na lestvici še en dogodek. Jasno, tisti po tekmi, ko so se Green Dragons opravičili Rieri za to, da so mu uničili predstavitveno tiskovno konferenco v juliju. 

Španci poudarjajo, kaj se je dogajalo takrat in v kako težkem položaju je delovno mesto prevzel Riera, ki je zdaj v povsem drugačnem položaju. Celoten španski zapis lahko najdete na tej povezavi.