© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.10.2022 14:52:26

Stožice zapirajo svoja vrata?! Se nogometaši Olimpije že ta mesec selijo na ta stadion?! Tu so podrobnosti!

Martin Metelko

Olimpijo v naslednjem krogu čaka gostovanje pri sosedih iz Šiške, nato pa bodo Stožice gostile drugi večni derbi sezone. Obračun z Mariborom bo za nekaj časa očitno tudi zadnji na stoženski zelenici.

Kot smo danes že poročali, je Nogometna zveza Slovenije potrdila termine tekem v naslednjih krogih in s tem določila tudi termin drugega spopada večnih rivalov. Mariborčani v Stožice prihajajo v soboto, 15. oktobra, tekma se bo začela ob 20.15. Zmaje po večnem derbiju čaka gostovanje v Novi Gorici, nato bo na vrsti domača tekma z aktualnimi pokalnimi prvaki iz Kopra. Domača tekma, ki pa je ne bodo odigrali na domačem stadionu; kot je možno razbrati iz delegiranja NZS, bo tekma odigrana na ŽAK-u.


Nogometna zveza Slovenije je včeraj potrdila termine tekem v naslednjih krogih in s tem določila tudi termin drugega spopada večnih rivalov. Mariborčani v Stožice prihajajo v soboto, 15. oktobra, tekma se bo začela ob 20.15. Zmaje po večnem derbiju čaka gostovanje v Novi Gorici, nato bo na vrsti domača tekma z aktualnimi pokalnimi prvaki iz Kopra. Domača tekma, ki pa je ne bodo odigrali na domačem stadionu; kot je možno razbrati iz delegiranja NZS, bo tekma odigrana na ŽAK-u.

O tem, da bi utegnile Stožice v oktobru zapreti svoja vrata, smo poročali že v začetku septembra. Že takrat v taboru Olimpije ni manjkalo opozoril, da je zelenica na največjem stadionu v državi v slabem stanju. Obnova je bila načrtovana za poletne mesece, a so bile Stožice tudi po junijski reprezentančni akciji večkrat zasedene s pripravljalnimi tekmami. Šport Ljubljana (upravitelj stadiona) je sanacijo zelenice želel prestaviti v zimski premor, a je iz tedna v teden postajalo bolj jasno, da bo potrebno predčasno ukrepanje. Dejstvo, da bo tekmo s Koprom gostil stadion v Šiški potrjuje, da se nogometaši Olimpije za nekaj časa poslavljajo od zmajevega gnezda, kar bi se lahko hitro izkazalo tudi za veliko preizkušnjo zeleno-belih.

Pretirano bi bilo govoriti o tem, da se v Ljubljani zaradi odličnih rezultatov zmajev prižiga nogometna evforija, tudi zadnjo tekmo s Taborom si je ogledalo le nekaj več kot tisoč navijačev, so pa najzvestejši podporniki Olimpije že nekajkrat v tej sezoni dokazali, da dihajo z ekipo in da lahko podpora s tribun v ključnih trenutkih tehtnico prevesi na stran domačih. Ta podpora bo v spodnji Šiški zagotovo videti precej drugače. Še nekoliko večjo skrb pa lahko za Alberta Riero predstavlja igrišče; zahtevnejša podlaga nikakor ne ustreza njegovi filozofiji in slogu igre, ki ga gojijo zmaji, na ŽAK-u pa imajo v jesenskih mesecih dovolj težav pogosto že brez svojih sosedov. Obnova travnate površine v Stožicah naj bi bila sicer razmeroma kratka.

Pri Bravu medtem že nekaj časa tudi sami čakajo na temeljito prenovo svojega stadiona, zato bodo pri Olimpiji uslugo najbrž kmalu tudi vrnili.