© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.09.2022 10:32:18

Te besede povedo vse! Mustafa Nukić z jasnim sporočilom za Maribor: Ne zanimajo nas ...

alesfevzer.com

Mustafa Nukić opozarja, da je evforija nepotrebna.

Nogometaši Olimpije so na tekmi z Domžalami dokazali, da se znajo spopasti tudi s pritiskom rezultatskega zaostanka. Četa Simona Rožmana je z zadetkoma Mirka Mutavčića in Ivana Durdova zmaje potisnila v položaj, kakršnega v letošnji sezoni niso vajeni, rumena družina je bila zgolj nekaj centimetrov oddaljena od tretjega zadetka, a je posredoval VAR, Ljubljančani pa so kmalu zatem naredili prvi korak do velikega preobrata. Po odbiti žogi v kazenskem prostoru Domžal je bil najbolj iznajdljiv Mustafa Nukić, ki se je dobrih deset minut kasneje podpisal še pod izenačujoči zadetek, pomembno vlogo pa je odigral tudi v akciji, po kateri je Rui Pedro z atraktivnim zaključkom poskrbel za dokončno eksplozijo v Stožicah.


Olimpija je z osmo zaporedno zmago še utrdila svoj položaj na vrhu prvenstvene lestvice; drugouvrščeni Koper po bledi predstavi na domači zelenici in porazu s Celjem zdaj zaostaja že za devet točk, znova pa je zrasla tudi prednost pred večnimi rivali iz Maribora. Vijoličastim je v Ljudskem vrtu točko odščipnil Tabor, Štajerci za vodilnimi zmaji zdaj zaostajajo za 16 točk. Glavni junak osme ljubljanske zmage sicer poudarja, da se na zaostanek Maribora v zmajevem gnezdu ne ozirajo.


"Z Mariborom se sploh ne obremenjujemo. V tem trenutku niso naši konkurenti, imamo svojo zgodbo in osredotočeni smo zgolj nase. Dejstvo je, da bomo tudi mi šli skozi kakšno krizo in da se bodo oni dvignili, zato je treba uživati v trenutku in nadaljevati s trdim telom. Prvenstvo je dolgo in kakršnakoli evforija se mi zdi povsem nepotrebna," je po tekmi z Domžalami povedal strelec dveh zadetkov. S skupno petimi se je Mustafa Nukić približal Andreju Kotniku, ki je na vrhu lestvice strelcev s šestimi zadetki.

Četi Alberta Riere tako ostaja le še en nepremagan tekmec; v prihodnjem krogu se odpravljajo v Celje, kjer jih čakajo vse bolj samozavestni grofi.