© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.08.2022 09:29:55

Konec je! Olimpijo zapušča še en napadalec! Prišel je kot veliki up, zdaj pa ... Številke povedo vse!

Martin Metelko

Zmaji odvrgli še več odvečnega tovora.

Prišel je skozi velika vrata, z DNK-jem italijanskega velikana. Lamine Tall je ime, ki je ob svojem prihodu v Slovenijo dvignilo kar nekaj prahu. Dobro leto dni kasneje se nekdanji up Rome od zmajevega gnezda poslavlja brez doseženega zadetka, kar zadeva uradne tekme, v zeleno-belem dresu pa je zbral pičlih osem nastopov oziroma 489 minut.

Napadalec s senegalskim potnim listom – ne pa tudi francoskim, kot so njegovi zastopniki ob prestopu v Ljubljano takrat odmevno »zavedli« pisarne Olimpije – zaključuje svojo slovensko avanturo; to je razkril (oziroma le še potrdil) včeraj objavljeni pregled pogodb med igralci in klubi v 1. SNL. Tall je med pripravljalnim obdobjem predvsem pod taktirko Roberta Prosinečkega še dobil nekaj priložnosti, po hitrem postopku pa se je znova vrnil na stranski tir.


Sporazumna prekinitev pogodbe, ki bi se sicer iztekla šele čez dve leti, je bila pravzaprav neizbežna; 20-letni napadalec bo iskal okolje, v katerem bo poskušal oživiti svojo kariero, Olimpija pa je odvrgla še nekaj odvečnega tovora, ki ga nikakor ne bo pogrešala.