© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.07.2022 10:00:51

Kaj delaš?! Kar je Sikošek počel ob zadetku Moldavcev, osupne - kot bi slavil njihov gol! (video)

Grega Wernig

Podrobnost, ki je marsikoga grenko nasmejala.

Šok ob zadetku Šerifa v 88. minuti je bil tako velik, da verjetno niste imeli časa in volje razmišljati o čem drugem ali karkoli drugega opazovati. A večkrat kot si človek pogleda posnetek akcije, v kateri je zadel Yansane in popeljal Moldavce v nadaljevanje kvalifikacij za ligo prvakov, manj mu je jasno, kaj je med akcijo in po njej počel bočni branilec Maribora in slovenske reprezentance gregor Sikošek. Njegova reakcija ob moldavskem zadetku je resnično čudna - če se izrazimo zelo blago. 

Sikošek je na prvi pogled videti, kot da proslavljal moldavski zadetek. S polno hitrostjo se namreč z dvignjeno roko zapodi točno v smeri, kamor se zapodijo proslavljat Moldavci, in človeku resnično ni jasno, kaj nogometaš v rumenem dresu tam želi početi. Sploh ko v tem šprintu razširi roke, kot da bi bil celo on strelec zadetka. Nenavadno pa je njegovo obnašanje že prej, saj je videti, kot da bi z napol dvignjeno roko čakal na razplet akcije in na to, ali bo moldavski prvak iz nje zadel. Preblisk, ki ga je težko razumeti. 

Če si v spodnjih posnetkih ogledate situacijo iz dveh perspektiv, se zdi, da se je Sikošek odločil, da je bilo z moldavsko akcijo nekaj narobe in da bi moral sodnik gol razveljaviti. To je očitno tudi razlog, da je tako stekel v tisti smeri, saj se izkaže, da je želel skozi moldavsko slavje priti do sodnika. Kaj točno je želel od njega in zakaj ni rajši razmišljal o branjenju svojih vrat, pa tudi po stotih ogledih ne more biti jasno nikomur - kajti ne duha ne sluha ni bilo o tem, da bi bilo z moldavsko akcijo narobe karkoli.