© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
26.07.2022 11:48:01

Takšen je pred spopadom v moldavski prestolnici utrip v mariborski slačilnici

Grega Wernig

Vijoličasti drevi v Kišinjevu v boj za 3. krog kvalifikacij za ligo prvakov.

Mariborčani so sinoči preizkusili igralno površino na stadionu v Kišinjevu, kjer bodo danes odigrali povratno tekmo 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti Šerifu iz Tiraspola, slovensko-moldavski spopad se bo začel ob 19. uri. Po remiju brez golov v Ljudskem vrtu so gostitelji v prednosti, ampak vijoličasti verjamejo, da so se sposobni uvrstiti v nadaljnje tekmovanje.

"Lahko pripravimo presenečenje. Zavedamo se, da je pred nami sicer znova zelo zahtevna preizkušnja, na kateri pa bomo iskali svojo pot do uspeha. Glede na to, da prej nisem igral v evropskem pokalnem tekmovanju, je to zame novost, a se hitro prilagajam. Vsaka tekma prinaša dragocene, koristne izkušnje in skušal bom prispevati svoj delež na najboljši način že na naslednji," pravi Ivan Brnić, ki v mariborski opravi debitira na evropskem odru.

Branilci bodo gotovo precej zaposleni. "Menim, da imamo dobre možnosti za napredovanje. A moramo v ta namen popraviti določene zadeve v igri glede na prvo tekmo. Pričakujem znova velik boj za vsako žogo, tekma bo zelo zahtevna. Med prvim dvobojem smo se prepričali o tem, da ima Šerif veliko individualne kvalitete, ki pa ni prišla do izraza v konkretnejši obliki. Vemo, kako se lotiti naloge, poznamo način, kako usmeriti tekmo v našo korist. In verjamem, da nam bo uspelo," je odločen Max Watson.

2maribor trening gw
Grega Wernig

Galerija