© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
28.06.2022 11:30:21

Ufff, kakšne besede: Robert Prosinečki je močno zbodel svoje velike štajerske rivale ...

www.alesfevzer.com

Robert Prosinečki je zbodel svoje tekmece.

Trener Olimpije Robert Prosinečki je v intervjuju za Sportklub govoril o številnih temah, med drugim tudi o prestopnem roku in dejstvu, da okrepitve še ne zagotavljajo rezultatov. Pri tem je s svojimi besedami malce dregnil Celjane, ki še drugo sezono zapored sestavljajo vsaj na papirju zvezdniško zasedbo. 

"Spremljam več ali manj vse. Vsak dan se pojavljajo informacije o tem, da je nekdo pripeljal tega igralca, nekdo drugega. Liga je zelo izenačena, vsak lahko premaga vsakega. Tako je bilo lani in tako bo tudi letos. To stopnjuje zanimivost, saj se do zadnjega kroga ne ve, kdo bo prvak, kdo bo šel v Evropo in kdo bo izpadel," je dejal o izenačenosti slovenske lige. 

In dodal: "Nekatere ekipe se znova krepijo, a so se krepile že v prejšnji sezoni, toda bile na koncu osme. Recimo Celje. In zdaj vsi, še posebej mediji, pišete in govorite o Celju. Že lani so veliko nakupovali, končali pa osmi. Garancije za rezultat v nogometu in športu nasploh ni."

Veliki Žuti je prepričan, da se lahko njegov klub bori za naslov prvaka. "Verjamem, da lahko Olimpija igra z vsakim, to smo dokazali v zaključku sezone. Nekatere stvari smo delali dobro, druge slabše. Izgubili smo kakšno tekmo, ki bi jo morda morali dobiti. To je nogomet," je razložil nekdanji nogometni superzvezdnik. In zaključil: "Prizadevamo si, da bomo v naslednji sezoni še boljši. Iščemo okrepitve na deficitarnih pozicijah in skušamo zaostriti konkurenco v ekipi. To nam manjka in tega se zavedamo ter iščemo rešitve. A še bolj smo osredotočeni na to prvo tekmo z Differdangom. Nanjo še želimo čim bolje pripraviti. To bo tekma, ki bo za nas zares pomembna."