© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
09.06.2022 11:47:52

Mura potrdila peto novo moč! Mirlind Daku mi je o klubu povedal veliko dobrega

Aleš Cipot

Iz Gradca v Mursko Soboto.

Zapleta ni bilo, Mura je predstavila peto novo moč. Tako kot smo napovedali, je konkurenco zaostril Dardan Shabanhaxhaj iz Sturma, ki bo imel v prihajajoči sezoni status posojenega igralca graškega prvoligaša. Naslednje poletje bodo imeli Prekmurci možnost nakupa, sicer pa gre za 21-letnega v Avstriji rojenega krilnega napadalca kosovskih korenin, ki je bil v prejšnjem prvenstvu na posoji v Kapfenbergu, v dresu katerega je zbral 23 nastopov, dosegel šest golov in prispeval štiri podaje.

Novopečeni muraš, ki se je k Sturmu že v mlajših selekcijah preselil iz GAK-a, je za prvo ekipo iz Gradca odigral 20 tekem, 22 nastopov je zbral za B-zasedbo črno-belih in se štirikrat vpisal med strelce. Doslej se je dvakrat predstavil v mladi avstrijski reprezentanci, v mlajših selekcijah je branil tudi barve Kosova.

"Posoja Dardana v Muro je naslednji korak v smeri sodelovanja in razvoja s Sturmom, za katerega verjamemo, da lahko v prihodnje postopoma preide na strateško raven. Želim mu vse dobro v Muri, kjer bo imel priložnost za igralski napredek in verjamem, da bomo skupaj prišli do novih uspehov," je je odzval predsednik Robert Kuzmič, Dardan Shabanhaxhaj je po sklenitvi dogovora povedal: "Zelo vesel sem, da sem se pridružil Muri. Gre za klub z bogato tradicijo, o katerem sem slišal samo dobre stvari. Tudi moj prijatelj Mirlind Daku mi je o klubu povedal veliko dobrega. Komaj čakam, da vidim navijače na stadionu in verjamem, da se bomo skupaj veselili novih zmag."