© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
19.04.2022 11:05:51

IZPOVED v LJUDSKEM VRTU: Namesto pohval so govorili: 'Poglejte ga, TA NI NORMALEN!' Kar zadeva OGNJENA MUDRINSKEGA, pa ...

Grega Wernig

Trener Radomelj je po točki pod Kalvarijo poudaril, da obrambnega načina igre ne mara.

Če so si Mariborčani s petkovim remijem zapletli boj za prvenstveno lovoriko, so Radomljani osvojili veliko točko v boju za neposredni obstanek med elito. Navdušenje rumeno-črnih, ki so se predstavili kot izjemno tekmovalna in organizirana zasedba, je bilo temu primerno.
Radomljani tokrat niso 'umirali' v všečnosti, ubrali so drugačen taktični načrt. Če v prvem delu še niso živeli pretiramo nevarno, so v nadaljevanju postavili 'zid' pred svojimi vrati in z menjavami hitro povsem zaprli tekmo. Edini namen je bil ohraniti mrežo nedotaknjeno. "Maribor nas je zelo pritisnil, prevladoval, nadvse se je trudil za gol. Tokrat smo se odločili za nekoliko drugačen pristop. Ker se približujemo koncu prvenstva, želimo tudi mi igrati bolj na točke. Naša predstava je bila dokaz, kaj pomeni, ko igralci dajo od sebe 120 odstotkov. S 100 odstotki moraš igrati, dodatnih 20 dajejo čustva. To se je občutilo, fantom čestitam. Kapo dol za bojevitost," je hvalospeve svojim fantom namenil trener iz Travnika in nato poudaril: "Moram pa reči, da to ni moj slog nogometa. Ni mi všeč, vendar menim, da je Maribor edini v ligi, ki nas je sposoben prisiliti v naš kazenski prostor. V vratarjev prostor! Ob nadvse agresivnih gostiteljih smo težko sestavili pet, šest podaj. Čestitam tudi njim za prikazano in jim želim, da postanejo prvaki."

basic karanovic gw
Grega Wernig
Da, to me je zmotilo

V zadnji medsebojni tekmi ob Kamniški Bistrici, v kateri so vijoličasti zmagali s 4:1, so rumeno-črni delovali povsem drugače. Postavili so se visoko, imeli napadalno držo. Je (tudi) ta lekcija prispevala k preobrazbi? "Hvala za to vprašanje. Po tem dvoboju so me zmotile nekatere izjave in razmišljanja. Nihče nas ni pohvalil, da se je ekipa iz majhne vasi, kot so Radomlje, in z dna lestvice na takšen način Mariboru postavila po robu. Da je igrala. Namesto tega so govorili: 'Poglej tega trenerja, ni normalen, igra odprto proti Mariboru.' Da, to me je zmotilo. Lahko igramo tudi takšen nogomet, kot smo ga tokrat v Ljudskem vrtu, to ni nikakršen problem, ampak mislim, da v tem nimate kaj videti. In ne želimo igrati tako! Tista tekma je me malce spodbudila, me motivirala, ker je bilo toliko negativnih komentarjev. A če se boste spomnili, bi lahko zmagali tudi mi, lahko bi bilo tudi 4:4, ker je bilo veliko priložnosti na obeh straneh. Počeli smo veliko dobrih taktičnih stvari, ki jih ni nihče prepoznal. Le to, da smo menda zaigrali na vrat na nos. Najdite mi v Evropi eno ekipo, ki se bori za obstanek in igra odprt, napadalen nogomet. Ni je, vsi se branijo, mi pa igramo, predstavljamo in uveljavljamo naše mlade igralce, kar je zelo težko, vendar dobivamo zelo malo pohval. Po drugi strani je to šesta tekma v drugem delu sezone, ko nismo dobili gola. Lahko igramo tudi na takšen način, a ker menim, da je slovenska liga razvojna, z zgolj obrambno držo ne boste dobili ničesar, morate tvegati. Sem človek borec in želim si, da moji igralci tvegajo. Drži, tekmujemo za točke, morda bomo zdaj tako igrali vse do konca prvenstva, ampak to ni naš slog. Postaviti deset igralcev v obrambo ni znanost. Tudi na takšen način lahko dobiš gol in izgubiš, a raje dobim štiri in ob tem kaj pokažemo. Imamo svojo vizijo, svojo filozofijo. Ko to na igrišču ne bo opazno, se bom poslovil od tega posla," si je Nermin Bašić olajšal dušo.

Nič več fotografij v slačilnici

Odleglo mu je tudi, ko je pred spopadom pod Kalvarijo videl, da so se uresničile napovedi, da v domači zasedbi ni bilo Ognjena Mudrinskega. Pred zadnjo domačo tekmo je svoje varovance nanj opozarjal in pripravljal tudi tako, da je v slačilnici nalepil njegovo fotografijo. "Uf, zadihal sem, ko sem videl, da ga ni. Seveda nam je bilo lažje, ker ga ni bilo. Gre za igralca, ki dela razliko. Bržčas bi jo tudi tokrat, če bi bil na igrišču. Je ključen igralec Maribora do konca prvenstva. Fotografij pa ne postavljam več. S tem je konec. Od takrat je Mudrinski dosegel gol na vsaki tekmi ..." se je nasmejal trener Radomelj.