© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
16.04.2022 10:37:08

NAPETO po remiju! Kaj se je zares dogajalo v ’TUNELU’ Ljudskega vrta? Varnostnik je ... (video)

Grega Wernig

Po dvoboju Maribora in Radomelj, ki se je končal brez gola, tudi nekaj vroče krvi.

Vijoličasti v spopadu z Radomljami niso unovčili energije, ki so jo dobili z zmago na večnem derbiju. Resda so od začetka do konca narekovali ritem, bili boljši in zlasti v drugem polčasu zgolj stopnjevali pritisk proti vratom tekmeca, vendar pravega zaključka ni bilo. Gostje so zlasti v končnici zelo trpeli in se utrujeni lotili tudi nepriljubljenih prijemov. Na vse mogoče načine so ’kradli’ čas ter naposled dosegli namen. Če so si Mariborčani z remijem (morda) zapletli boj za naslov prvaka, so rumeno-črni osvojili veliko točko v boju za neposredni obstanek med elito, veselje je bilo temu primerno.

Tako kot se je stopnjeval štajerski pritisk proti koncu obračuna, se je živčnost. Bilo je tudi nekaj vroče krvi, nakar se je zaiskrilo še po zadnjem žvižgu Dejana Balažiča ob odhodu igralcev z zelenice. V trenutku je nastala velika gneča, nekaj je bilo tudi prerivanja, vse skupaj se je nadaljevalo v ’tunelu’ pod vzhodno tribuno. ’Galamo’ je denimo dobro mogoče slišati med izjavo Luke Gučka, prerekanja se je dotaknil tudi Marcos Tavares, ki ni hotel dramatizirati: "Tudi takšne stvari se dogajajo, jutri bo vse pozabljeno."

In kaj se je zares dogajalo? Po naših informacijah je Mateo Mužek med odhodom v slačilnico ’zavil’ proti desni strani vzhodne tribune. Menda zato, da bi nekoga pozdravil, eden od varnostnikov pa je očitno menil, da bi utegnil izzivati domače navijače, zato mu je nadaljnjo pot preprečil. Ob napetih živcih je kri še bolj zavrela, ’skočili’ so igralci obeh ekip in še kdo, toda potem so se strasti tudi kmalu umirile. Na nek način je torej šlo za nesporazum oziroma je previdni varnostnik napačno ocenil situacijo, kar je zanetilo ’zažigalno vrvico’ ... Na srečo ni zgorela do konca in povzročila eksplozije.