© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
12.04.2022 12:15:45

Besede Ognjena Mudrinskega, ki bodo ZASKRBELE NAVIJAČE Maribora: Imam ponudbe, kličejo me ...

Grega Wernig

Bo odšel ali ostal?

Ognjen Mudrinski je ljubljenec mariborskih navijačev. Srbski napadalec je v soboto znova postal veliki junak Maribora, potem ko je na večnem derbiju zabil edini gol na tekmi in po več kot štirih letih prinesel zmago Štajercem na prvenstvenem obračunu z Olimpijo v Ljudskem vrtu. Po koncu dvoboja se je robustni napadalec srečal z novinarjem srbskega Maxbetsporta in povedal marsikaj zanimivega. 

"Vse kaže, da so čakali mene, da jim prinesem zmago nad Olimpijo, po dolgih letih čakanja. Obstajala je majhna ročna zavora zaradi slabe tradicije, toda na koncu smo vpisali pomembne tri točke," je dejal prvi strelec slovenske lige in razkril, da so bili nogometaši Maribora dan pred tekmo v karanteni na Ptuju: "Pripravljali smo se za vsaki detajl, v nogometu odločajo malenkosti. Gostje pod taktirko Prosinečkega delujejo odlično, imeli so posest, priložnosti. Mi smo imeli srečo, ko so zadeli vratnico. Vse smo zdržali in vrnili udarec." 

Najboljši nogometaš vijoličastih v tej sezoni je opisal tudi svoj zadetek. "Na vsaki tekmi sem zelo vztrajen, na tem obračunu so me res dobro pokrivali, poskušal sem jim uiti. Našel sem nekaj malo prostora in strel je bil milimetrsko natančen za erupcijo na stadionu." Mudrinski je srečen, ker so ga v štajerski prestolnici navijači tako zelo dobro sprejeli: "Tukaj me imajo res radi in zelo so zvesti. Cela tribuna je bila na nogah med tekmo. Moje srce je polno in hvala jim za podporo. Jaz se trudim, da z goli in zmagami upravičim njihovo zaupanje." 

Mudrinski igra eno najboljših sezon v karieri. "Takoj sem se vklopil v sistem trenerja Karanovića, čeprav sem prišel šele 31. avgusta, zadnji dan prestopnega roka. Soigralci so super, pred nami je še nekaj izpitov do šampionske krone, čeprav imamo tri točke prednosti pred Koprom. Ne smemo se sprostiti. Maribor je v prejšnji sezoni v zadnjem krogu potreboval remi za naslov prvaka, pa je Mura zmagala in osvojila naslov prvaka. Gremo naprej, močno, do začrtanega cilja," je razložil Mudrinski. In pojasnil tudi svoj status. Bo ostal v Mariboru? "Z Jagiellonio me veže še enoletna pogodba, toda v njej imam tudi klavzulo za dokončni razhod. Rekli so mi, da so pripravili ponudbo in moram jo dobro pregledati, dati vse na tehtnico. Kličejo me tudi drugi klubi, kar je pričakovano, saj sem dosegel veliko golov," je zaključil srbski napadalec.