© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.03.2022 11:24:48

Đorđe Ivanović odgovoril ZLATKU ZAHOVIĆU: Pravi, da sem nepripravljen? Bolje to, kot da bi ...

Grega Wernig

Đorđe Ivanović je zabaven, odprt, zanimiv sogovornik.

Njegovo razmišljanje seže precej dlje kot zgolj do slovenskega državnega prvenstva. Razmišlja že o Evropi, o tem, kaj lahko tam postori z Mariborom, četudi še ne ve, ali bo tudi po koncu sezone ostal v Ljudskem vrtu. Zlatko Zahović ga je pred časom okrcal, da je povsem nepripravljen. Z nasmeškom na obrazu je pokomentiral besede športnega direktorja vijoličastih in v podobnem slogu spregovoril še o številnih drugih temah.

"Na to gledam tako: bolje, da reče, da sem nepripravljen, kot pa da sem slab igralec," je na eni izmed novinarskih konferenc na besede Zlatka Zahovića v smehu odgovoril Đorđe Ivanović. Ta je nogometašu očital, da je že vse življenje nepripravljen in da zato ne prispeva tistega, kar bi glede na svoje nogometno znanje moral. "Ne vem, kaj bi rekel ob vsem skupaj. Mogoče res delujem nepripravljen, ne vem. A vsi, ki me poznajo, vedo, da sem profesionalec in da veliko treniram. Ima pa vsakdo pravico do svojega mnenja," je dodal na to temo.

V soboto je bil srbski krilni napadalec prvi junak vijoličastih, saj je zabil edini gol na obračunu s Celjem. "Celjani so hitro prejeli rdeči karton in takoj sem videl, da bo težko, da ne bo prostora za igro, ker se bodo zaprli. To se je tudi zgodilo, zaprli so se takoj na začetku. Kaj smo lahko storili? Lahko smo krožili in čakali na priložnost, da se odpre kakšna špranja proti napadu, v globini. Bilo je res težko, a nam je uspelo. Oni so se malce upehali. Ves čas smo vrteli žogo z ene strani na drugo, kar je normalno, saj smo jih želeli utruditi. Izkoristili smo priložnost, Guerrico je poslal predložek, Alvir je žogo malce preusmeril z glavo. Žoga je na koncu prišla do mene in dali smo gol, ki nam je bil dovolj za zmago," je na kratko opisal dogajanje na štajerskem derbiju.

Ob svojem golu je kar malce jezno izustil nekaj sočnih kletvic. "To je bilo tisto 'Hvala bogu, da je prišla ena žoga do mene'," se je prešerno nasmejal ob komentiranju svoje reakcije.

Če bi bila žoga več v mojih nogah …

Kot je priznal sam, mu ne godi ravno taktika, ki jo je na tekmi s Celjem ubral njegov trener Radovan Karanović. Slednji je Ivanovića ves čas opozarjal, naj se premakne bolj v sredino napada, bližje Ognjenu Mudrinskemu, s katerim sta tvorila napadalni dvojec v štajerskem derbiju, toda srbski nogometaš je ves čas silil stran od Mudrinskega in se postavljal precej široko. "V sredini je bilo zgoščeno. Nisem dobival žog, jaz pa sem igralec, ki mu ne ugaja, če je tako odsekan od igre. Rad imam žogo ves čas pri sebi, zato sem ves čas iskal prostor, da bi jo dobil in potem z njo nekaj naredil. Bil sem potrpežljiv in na koncu je prišel gol," je razložil Ivanović, ki je imel po zadetku še eno sijajno priložnost, ko je na izjemen način nanizal nekaj celjskih branilcev, a nato meril previsoko. "Sem igralec, ki potrebuje več takšnih zadev. Če bi bila žoga več v mojih nogah, potem bi imel med tekmo tudi več samozavesti in bilo bi več takšnih akcij. Vedno pravim, da če to na tekmi petkrat ponovim in pri tem zadenem zgolj enkrat, je to dovolj. Vsi bodo pozabili te štiri zapravljene priložnosti; zapomnili si bodo peto," je pojasnil Ivanović.

Nekdanji nogometaš Olimpije ni najbolj zadovoljen s tem, kako je začel svojo epizodo v Mariboru, vendar je, kot pravi, nekaj težav na začetku pričakoval. "Ob prihodu sem se sprva težko navajal na ekipo, na slog igre. Vsi so verjetno pričakovali, da bom takoj delal veliko razliko. A to je nogomet, težko je. Vsaka ekipa igra drugače. Malce sem se iskal in še vedno je težko. V prejšnji sezoni sem igral v slovenski ligi in zdaj me nasprotni igralci gledajo drugače. Vsi, ki igrajo proti Mariboru, igrajo z 200 odstotki svojih možnosti. Bolj so osredotočeni name. Vedo, da sem nevaren, da lahko kaj naredim. O tem so se prepričali v prejšnji sezoni. Seveda sem pričakoval, da mi ne bo lahko. Vem, da vsi pričakujejo, da bom na igrišču delal čudeže, ampak pri nogometu si včasih v formi, včasih nisi; včasih gre, včasih ne. Moja naloga je, da sem tiho in delam. Da dajem vse od sebe, da sem tukaj za ekipo, da ekipa zmaguje in da uresničimo skupni cilj, naslov prvaka," je povedal Ivanović.

Videl sem, da ima Maribor vojsko navijačev

Pred kratkim je sicer priznal, da ni prepričan, kje bo igral v naslednji sezoni. Srbskega nogometaša je namreč v Maribor zgolj posodil aktualni beloruski prvak Šahtjor iz Soligorska, s katerim ima sklenjeno pogodbo vse do decembra 2024, kar seveda pomeni, da če ne bo prišlo do dogovora med Mariborom in Šahtjorjem, se bo moral po koncu aktualne sezone vrniti v Belorusijo. "Nikoli nisem gledal predaleč v prihodnost. Vedno gledam zgolj na to, kaj je zdaj pred mano. Zato najprej želim uresničiti naše cilje, najprej želim osvojiti naslov državnega prvaka, da bo klub zadovoljen s tem, da me je angažiral. Potem pa se lahko pogovarjamo o tem, ali bomo podaljšali sodelovanje. Najprej moramo biti vsi zadovoljni, potem pa bomo videli, kaj se bo zgodilo,« je povedal, toda po zmagi nad Celjem je vendarle malce spremenil svojo retoriko. Glede na to, da si želi uspeha z Mariborom v Evropi, se zdi, da bi v Ljudskem vrtu rad ostal tudi v naslednji sezoni. "Moramo gledati sebe, zmagovati. Naš cilj ni samo, da osvojimo prvenstvo, temveč da poskušamo narediti tudi dober rezultat v Evropi. Ne smemo se zadovoljiti z zmago nad Celjem z 1:0. Moramo iti naprej, povezati čim več zmag, narediti pravo, zmagovalno ekipo, ki bo lahko dosegla odmeven rezultat tudi v Evropi," je svoje misli po tekmi s Celjem razkril Ivanović.

S tem je v dobro voljo spravil mariborske navijače, za katere pravi, da so odlični. Predvsem so ga navdušili na tekmi z Bravom. Ne zaradi svojega divjanja, ko so v stranskega sodnika zalučali trd predmet, temveč zaradi navijanja kljub zaostanku. "Malo me je presenetilo, da takšno ravnanje, kot je metanje predmetov proti sodnikom, vidim tukaj, v Sloveniji," se je nasmejal Ivanović. "Ampak na to sem navajen iz Srbije. Navijači imajo pravico, da pokažejo svoje nezadovoljstvo. Želim se zahvaliti navijačem, ker so nam dali podporo. To me je kar malce presenetilo. Izgubljali smo, toda še vedno so nas podpirali. Prav zaradi navijačev je Maribor velik klub. Zdaj sem videl, da ima res vojsko navijačev, ki do kluba čutijo močno pripadnost," je zaključil mariborski napadalec.