© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
29.01.2022 19:20:10

Mura IŠČE vratarja - prvi kandidat nekdanja tarča Reala in rdečih vragov, drugi z izkušnjami iz serie A

Profimedia

Soboški črno-beli bodo v nedeljo odigrali še zadnjo pripravljalno preizkušnjo na turških tleh, medtem športni direktor išče možnost, da bi v Fazanerijo privabil novega vratarja.

Pred nogometaši Mure je tretja in hkrati zadnja prijateljska preizkušnja na osrednjem delu priprav v Beleku. Po porazu z Lechom in remiju s Čukaričkim se bodo varovanci Damirja Čontale v nedeljo udarili še s Slavio iz Sofije, ki je po jesenskem delu bolgarskega prvenstva na petem mestu lestvice ter v dresu katere je nekoč igral otrok Mure in nekdanji športni direktor črno-belih Mitja Mörec.


Kaj pa če Obradović odide?
Zdajšnji snovalec kadrovske politike v Fazaneriji, ki se je pridružil ekipi ob sredozemski obali, je v teh dneh zaposlen zlasti z iskanjem novega vratarja. Kot smo že pisali, je to posledica tega, da Matko Obradović še vedno čuti bolečino v hrbtu in bržčas še nekaj časa ne bo optimalno pripravljen, Prekmurci pa si ne bi radi privoščili, da bi imeli na voljo le Marka Zalokarja in golobradih mladeničev. A to skoraj gotovo ni edini razlog, slika je lahko tudi širša. Izjemno pomembni člen ekipe se bo med vratnici vrnil nekoliko pozneje, kot je bilo predvideno, a gotovo se bo, in seveda ne gre izključiti možnosti, da bi poleti zamenjal klubske barve ter odšel v tujino. Njegove obrambe v evropskih kvalifikacijah in konferenčni ligi nikakor niso ostale neopažene, zato lahko hitro pride kakšna mamljiva ponudba, prav tako ne gre zanemariti spoznanja, da bo 31-letnemu Krčanu po koncu sezone potekla pogodba.

Obetala sta ogromno
Skoraj ne dvomimo, da se Denis Rajbar tudi zaradi tega ozira po dodatni rešitvi na položaju vratarja. Kako daleč je od želenega scenarija, lahko le ugibamo, glede tega je športni direktor razumljivo zelo skrivnosten, izvedeli pa smo, da naj bi imel dve 'tarči'. In obe imata nadvse zanimiv življenjepis ...

posavec pm
Josip Posavec
Profimedia


Po naših informacijah so muraši navezali stike s Karlom Letico, ki je včasih blestel v dresu Hajduka, zvezdne trenutke je doživljal leta 2018. Takrat je denimo tako ugledni časnik, kot je španska Marca, poročal, da je pod drobnogledom nikogar drugega kot madridskega Reala, angleški The Sun je kmalu zatem poročal, da naj bi bil takrat 21-letni čuvaj mreže na 'radarju' Manchester Uniteda in Newcastla. Istega leta mu je nato uspel tudi odmevni prestop, a ne v la ligo ali na Otok, temveč v Club Brugge, s katerim je podpisal štiriletno pogodbo. Belgijci so Hajduku odšteli okrog tri milijone evrov odškodnine. V prvi sezoni je zbral 12 ligaških nastopov, nato se je krivulja začela obračati navzdol. Sledili sta posoji v SPAL in Sampdorio, ki nista dosegli namena, nazadnje je bil član romunskega Cluja, trenutno je brez kluba.


Drugi, o katerem naj bi razmišljali na ravnici, je Josip Posavec, ki je trenutno na stranskem tiru Poljuda. Profesionalno pot je sicer začel pri Interju iz Zaprešića, bil je prvi vratar mlade hrvaške reprezentance, s katero je sodeloval tudi na evropskem prvenstvu, zelo mlad je podpisal pogodbo s Palermom ter bil v sezonah 2016/2017 in 2017/2018 standardni član zasedbe s Sicilije. Nato ga je kupil Hajduk, pri katerem je dve leti redno branil, v pretekli sezoni pa se je njegov status po nekaj velikih napakah začel slabšati in kmalu se je znašel povsem na stranskem tiru. Splitčani bi si nadvse želeli, da bi 25-letni čuvaj mreže dobil nove delodajalce, nepomemben pa ni niti podatek, da si je septembra lani huje poškodoval ramo, okreval je več mesecev.
Bo kateri od omenjenih v bližnji prihodnosti stanoval v Murski Soboti?