© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.09.2021 08:44:04

Športni direktor MARIBORA je v zanimivem 'pismu' razkril, KDO bo vodil ekipo na VEČNEM DERBIJU!

Grega Wernig

Marko Šuler je pred vročim derbijem v Ljudskem vrtu objavil prav posebno pismo.

Podobno kot je imel to velikokrat v navadi Zlatko Zahović, ki je s kakšnim motivacijskim nagovorom pred pomembnimi tekmami znal dvigniti slačilnico in navijače, se je tudi trenutni športni direktor Marko Šuler odločil za nekakšno pismo, namenjeno igralcem, navijačem, javnosti ... 

V njem je med drugim razkril ime trenerja, ki bo v soboto v Ljudskem vrtu vodil vijoličaste. Odločil se je za Radovana Karanovića, ki tako zaenkrat še ostaja glavni trener. Kako dolgo še? Kdo ve, morda bo po Šulerjevih besedah ostal dlje časa. Njegov nagovor objavljamo v celoti: 

"Statistično gledano, s štirimi osvojenimi točkami na dveh tekmah smo na tisti poti, ki pripelje do želenega konca. Po vmesni neprijetni situaciji smo dobili ustrezen odziv moštva, podoba na igrišču na zadnjih dveh tekmah je bila dobra.

Po dvoboju z Domžalami analiziramo, kar bi lahko bilo boljše, to je razumljivo. Toda popotnica za derbi je po prikazanem spodbudna, ne bi si mogli želeti lepše tekme in trenutka, ko z optimizmom čakamo soboto.

Oddelano je bilo, kot se pričakuje. Na igrišču in na klopi, kjer zaenkrat ni predvidenih nobenih sprememb. Ponujenih je veliko kandidatov, vemo pa, kaj si želimo in kateri so tisti kriteriji, ki bodo odločali pri imenovanju. Zato pri izbiri trenerja ni treba hiteti. Lahko potrdim, da bo Radovan Karanović zagotovo vodil moštvo v derbiju, morda tudi v prihodnje.

Trenutna pa velja popolna osredotočenost na izziv, ki sledi. Vsa energija celotnega klubskega ustroja je usmerjena v naslednjo tekmo. Gremo korak po korak k oblikovanju želene podobe. Ob tem pa je čas, da se rezultatski trend derbijev v Ljudskem vrtu obrne v drugo smer. Zavedali smo se, da bodo na tej novi poti vzponi in padci. Se pa zavedamo naših sposobnosti. Izhodišče se ne spreminja, verjamem v ekipo in zadnji tekmi potrjujeta njen potencial.

Storili bomo vse, da derbi dočakamo ustrezno pripravljeni. V takšnih trenutkih se pokaže tudi pomen energije s tribun, ki jo ti fantje potrebujejo. Vemo, kako je, ko se v Mariboru mobilizirajo vsi. In zdaj je ta trenutek, ko se ves Maribor, z vsemi navijači lahko mobilizira. Ko je najtežje in ko stopimo skupaj, je Maribor najmočnejši. In takrat Maribor, ki tekmuje, tudi zmaguje. Drugačna miselnost ne pride v poštev. Kakšen bo razplet, bo odvisno od dogajanja na igrišču. Moramo pa storiti vse, da bomo pravi na igrišču. Dejavnik, ki lahko prevlada, je lahko tudi močna želja.

Bil sem na obeh straneh. Kot igralec na igrišču, zdaj na tribuni in dobro vem, kaj med tekmo pomeni podpora igralcem. Kaj pomeni, ko za njimi stojijo Viole na jugu. Ko se dvigneta vzhod in zahod… Gremo fantom skupaj v soboto namenit to podporo!"