© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.09.2021 08:24:45

Maribor RAZKRIVA: V soboto odpotujejo v ZAGREB, dogovorili so se za ...

alesfevzer.com

Maribor do naslednjega dvoboja v Prvi ligi Telemach ne bo brez tekmovalne preizkušnje.

Nogometaši Maribora so od srede spet trenirajo 'na polno'. Reprezentančni premor bodo izkoristili za piljenje forme, trener Simon Rožman svojim varovancem ne bo prizanašal. "Pred nami je naporen ritem treningov, ko bomo skušali obnoviti osnovno moč in vzdržljivost. Poskrbeli bomo za fizične kapacitete, po drugi strani pa obnovili vse igralne zadeve glede na posamezne dele terena," je o predvidenem načrtu med reprezentančnim premorom za spletno stran Maribora povedal Simon Rožman.

Do dvoboja z Aluminijem bodo odigrali prijateljsko tekmo, že v soboto odpotujejo v Zagreb na preizkušnjo proti moštvu hrvaškega prvoligaša (začetek ob 16. uri). "Dogovorili smo se za tekmo z Lokomotivo, ki bo odigrana z namenom izboljšave določenih zadev, ki jih doslej nismo dobro počeli," je pojasnil Rožman.

Zaradi poškodb ne trenirata Marcos Tavares in Aleks Pihler, na treningih in vmesnem testu bodo manjkali udeleženci reprezentančnih akcij, se pa začenja faza uvajanja za francoskega krilnega napadalca Malika Selloukija. "Delovni primanjkljaj je, da ima 7 igralcev reprezentančne obveznosti. Makoumbou, Martinović, Koderman, Žugelj, Gorenak, Pridgar in Rec bi bili v našem delovnem režimu. Kar je dobro za klub, vpliva na trenutne aktivnosti, saj onemogoča nadaljnje delo na moštveni taktiki. Lahko pa veliko opravimo s preostalimi igralci. Ob tem veseli spoznanje, da se je po vmesni individualni vadbi priključil tudi Sellouki. Skušali ga bomo čim prej vpeljati v naš način dela in uigrati z ekipo," je zaključil trener.