© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
11.08.2021 07:56:16

Milošević mi ni dal odgovora, Mandarić je bil zelo ... Kaj se DOGAJA?! Izpoved zvezdnika OLIMPIJE, ki ODMEVA!

www.alesfevzer.com

Ob koncu prejšnje sezone se je Denis Šme vrnil na zemljevid slovenskega klubskega nogometa, si izboril mesto v začetni enajsterici Olimpije takratnega trenerja Gorana Stankovića in se za izkazano zaupanje oddolžil. Če ga ne bi zaustavila poškodba, bi skoraj zagotovo začel tudi tisto finalno pokalno tekmo v Kopru, ko so zmaji premagali Celje. Na njegovo žalost je bil poškodovan, po vrnitvi v poln pogon pa se je znova začela njegova kalvarija. Trenutno je namreč daleč od tega, da bi novopečeni trener Savo Milošević nanj resno računal.

Ko je Olimpija prijavila seznam nogometašev, s katerimi bo poskusila priti do zgodovinskega igranja v skupinskem delu novoustanovljenega evropskega klubskega tekmovanja, so številni debelo pogledali, saj na seznamu ni bilo Denisa Šmeja. Na družbenih omrežjih se je pojavilo marsikatero vprašanje na to temo; navijače Ljubljančanov je zanimalo, ali je 27-letni branilec nemara še vedno poškodovan. Poškodoval se je namreč ob koncu prejšnje sezone, v najbolj nepravem trenutku, ravno ko je počasi začel loviti formo in takratnega trenerja Gorana Stankovića dokončno prepričal, da si zasluži. V zadnjih letih so poškodbe dodobra zavrle kariero nekdanjega mladega reprezentanta, ki se je v dresu Kopra takrat še kot golobrad mladenič tako zelo izkazal, da ga je v svoj klub povabil zdaj že nekdanji športni direktor vijoličastih Zlatko Zahović. Po prihodu v Ljudski vrt so se začele težave s poškodbami osrednjega branilca, ki se zelo dobro znajde tudi skrajno desno v zadnji liniji. Te ga niso pustile pri miru niti po prestopu k Olimpiji.

A kot rečeno, v zaključku prejšnje sezone je Šme končno spet začel igrati, in četudi se je poškodoval, je verjel, da bo v novi sezoni pomemben člen čete Gorana Stankovića. V zmajevem gnezdu so bili prepričani, da bo Stanković ostal šef strokovnega štaba, čeprav je v razburljivem zaključku sezone izgubil boj za naslov državnega prvaka, osvojil pa je pokalno lovoriko.

"Z Goranom smo imeli res dober odnos. Med nami je vladala izjemna kemija, zares smo dihali kot eno, bili smo družina. Resda nam rezultati na koncu niso šli na roko, ko je voz v državnem prvenstvu enkrat krenil po hribu navzdol, ga nismo uspeli več zadržati. Vzrokov za to je bilo več, a to je že druga zgodba. Sam sem v zaključku prejšnje sezone dokazal, da znam, zmorem in da lahko trener upravičeno računa name. Odigral sem nekaj dobrih tekem, denimo tisto pokalno polfinalno proti Domžalam. Ko sem se poškodoval, mi je bilo rečeno, da ostajam v klubu, da Olimpija name resno računa in da bomo v novi sezoni nadaljevali tam, kjer smo ostali. Nato je prišel novi trener in karte so se spet na novo premešale," nam je v pogovoru razložil osrednji branilec Olimpije.

Kar na lepem sem 'izvisel'
S prihodom Sava Miloševića na ljubljansko klop se je spremenil tudi Šmejev status. "Poškodovan sem bil ravno v času, ko so se moji soigralci lahko dokazovali novemu trenerju. Izpustil sem večji del priprav," je pojasnil Šme, ki pa je zdaj že nekaj časa povsem zdrav. "Zdrav sem, normalno treniram, tako kot Antonio Delamea Mlinar, Tomislav Tomić ali katerikoli igralec Olimpije," nam je zaupal 27-letnik.

Seveda smo ga povprašali, zakaj potemtakem ne igra tudi tekem. Zakaj ni vsaj na klopi, zakaj navsezadnje ni vsaj prijavljen za evropske kvalifikacije? Če nič drugega, bi lahko Savo Milošević z njim nekoliko podaljšal rotacijo v obrambi, kar bi mu morda prišlo prav. Uroš Korun je denimo na Azorih prejel rdeči karton, zato ga na povratni tekmi proti Santa Clari ne bo … "Na eni od prijateljskih tekem sem dobil še 10 minut za igro, potem, ko se je začelo uigravati ekipo za Evropo, pa sem kar na lepem 'izvisel'. Prvi štoperski par je bil v tistem trenutku Korun-Delamea, malce čudno se mi je zdelo, da je začel tudi Ratnik dobivati priložnost pred menoj, toda rekel sem si, da sem bil kar nekaj časa poškodovan, Marcel pa je priprave oddelal zelo solidno. Vedel sem, da bom moral potrpežljivo počakati na svojo priložnost, česar sem že navajen, toda nato je prišel seznam igralcev za Evropo, na katerem me ni bilo," je s precej grenkobe v glasu razložil Šme.

Zakaj ga ni bilo na seznamu? "Ne vem, res ne vem. Nihče mi ni ničesar rekel. Vsi smo bili začudeni. V prvi vrsti jaz, pa tudi soigralci, osebje, fizioterapevti. Nikomur ni bilo nič jasno. Na seznamu je bil denimo poškodovan mladinec, mene ni bilo. Moram priznati, da je bilo to malce ponižujoče; nihče ni prišel do mene in nihče mi ni ničesar pojasnil. Bil sem brez odgovorov," je dodal.

Milan Mandarić mi je prisluhnil
In tako kot bi to verjetno storil vsak, se je tudi Šme odpravil iskat odgovore. Navsezadnje takšna odločitev odpira ogromno vprašanj. Je osrednji branilec postal višek? Ali pri Olimpiji ne računajo več nanj? Ali ima proste roke za odhod? Je prišlo do šuma v komunikaciji, kakšne napake? "Bil sem pri trenerju in rekel mi je, da je njegova odločitev trenutno takšna ter naj o tem povprašam v klubu. S tem je mislil direktorja Čepelnika, toda tudi od njega nisem dobil konkretnega odgovora, kaj se dogaja," je pojasnil Šme, ki se je nato obrnil tudi na najvišjo instanco – dogovoril se je za sestanek z Milanom Mandarićem.

In ta sestanek je bil zelo ploden. "Moram povedati, da sem le od predsednika kluba dobil odziv, kakršnega bi si po mojem mnenju zaslužil. Milan Mandarić je bil do mene zelo spoštljiv, zelo korekten. Prisluhnil mi je in se zavzel zame. Njemu je bila zadeva okrog mojega statusa predstavljena povsem drugače; rekli so mu, da naj bi bil še vedno poškodovan, čeprav sem bil že zdrav," nam je razkril Šme, ki ga je pogovor s predsednikom kluba sicer malce pomiril, toda njegov status še vedno ostaja nerazrešen. V naslednjih dneh gre pričakovati še kakšen sestanek, najverjetneje tudi s trenerjem zmajev, po katerem bo verjetno znano kaj več. Tudi to, ali bo Šme tudi v novi sezoni pomemben član zeleno-belih ali pa bo morda po dveh sezonah zapustil Stožice in svojo kariero nadaljeval drugje. Do konca prestopnega roka je ostalo še dobrih 20 dni in v tem trenutku se zdi, da nobena možnost ni izključena …