© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
13.07.2021 10:19:25

Uf, kako VELIK VLOŽEK obračuna v Fazaneriji. Če MURA izloči Škendijo, bo trajalo ...

Aleš Cipot

Pred črno-belimi je izjemno pomembna preizkušnja.

Vložek v drevišnjem obračunu v prekmurskem nogometnem hramu je zelo velik. Tako tekmovalni kot finančni, v primeru napredovanja bi namreč Mura na evropskem prizorišču igrala najmanj do 26. avgusta, ko so na sporedu povratne tekme zadnjega kroga kvalifikacij za konferenčno ligo.

V primeru želenega dosežka proti Škendiji bi se črno-beli v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov pomerili z boljšim iz dvoboja Ludogorec – Šahtjor Soligorsk, zasedba iz Razgrada je na domačem terenu z golom v 92. minuti slavila z 1:0, ob tem pa dodajmo, da je povratna tekma v Beogradu.
Če bi bila bolgarska ali beloruska ovira previsoka, se Sobočani ne bi poslovili od mednarodnega prizorišča, temveč bi bili v žrebu 3. kroga kvalifikacij za ligo Europa, kjer poraz prinaša uvrstitev v zadnji krog kvalifikacij za novoustanovljeno konferenčno ligo.
Dovolj podatkov, ki razkrivajo, kako pomemben izziv je pred črno-belimi, prinaša torej še vsaj tri kvalifikacijske kroge. »O tem zdaj res ne razmišljamo, ne smemo razmišljati. Osredotočeni moramo ostati le na Škendijo. Dajmo najprej zaključiti to tekmo, potem se bomo pogovarjali, kaj bo sledilo. Če bomo delali tri korake naprej, bo težava. Gremo korak za korakom, zdaj mora biti v naših mislih zgolj in samo današnja tekma,« je opozoril in poudaril Ante Šimundža.
Če se Prekmurcem drevi morda ne bi izšlo, bi ’padli’ v 2. krog kvalifikacij za konferenčno ligo, kjer bi jih čakal poraženec iz spopada Malmö – Riga, na prvi tekmi na svojem stadionu so bili Švedi uspešnejši z 1:0.