© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.07.2021 21:15:33

Dan po evropski zmagi je Maribor odigral ŠE ENO TEKMO! Novinci so TRESLI, Simon Rožman PA NI RAVNO zadovoljen!

Grega Wernig

Nogometaši Maribora so dan po evropski preizkušnji vnovič igrali.

Po zmagi nad armenskim Urartom (1:0) v prvem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo odigrali novo tekmo. Tokrat zgolj prijateljsko, ki pa je vsaj glede učinkovitosti lahko zadovoljla trenerja Simona Rožmana. Tako smo prvič v vijoličastem dresu videli Marka Alvirja, znova je igral Max Taylor, ki je na preizkušnji, prve minute pa je dobil tudi Aljaž Antolin, ki se je priključil moštvu.

Mariborčani, za katere so igrali nogometaši, ki včeraj niso nastopili, so se pomerili s tretjeligašem Bistrico in ga premagali s 5:2, prvi polčas se je končal z minimalnim vodstvom vijoličastih 3:2. Za Maribor so zadeli: Šturm dvakrat, Taylor, Sirk in Guerrico. Čeprav so zabili pet golov, Simon Rožman torej vseeno ne more biti povsem zadovoljen, saj je tretjeligaš odgovoril z dvema.

Maribor je nastopil v naslednji postavi: Bergsen (46' Pridgar), Mutavčić, Mitrović, Taylor, Sikošek (72' Obreht), Pihler (72' Klampfer), Kronaveter (46' Maher), Alvir (60' Antolin), Šturm (72' Guerrico), Matko (46' Kotnik), Sirk. Klop: Pridgar, Klampfer, Guerrico, Obreht, Maher, Antolin, Kotnik.

Ob odločnem začetku že po štirih minutah sta v mreži tretjeligaša iz Slovenske Bistrice končali dve žogi. Najprej smo v kazenskem prostoru videli spreten in pravočasen odziv najprej Šturma, v naslednji akciji pa se je dobro znašel Taylor. Šturm je podvojil učinek, ko je po sodelovanju z Alvirjem natančno zadel z roba kazenskega prostora. Po visokem vodstvu pa so do besede prišli tudi gostje, ki so izkoristili nekoliko bolj ležerno predstavo vijoličastih in so v desetih minutah zadeli dvakrat.

V drugem polčasu je bilo opravljenih precej menjav (prvih 30 minut je dobil tudi novinec Antolin), v končnici je po predložku Mutavčića iz kota z glavo zadel Sirk. Med naslednjim poskusom pa je vratar Dabanović ustavil Sirka, a je 'odbitek' z natančnim udarcem pod prečko pospravil Guerrico.


Galerija