© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.06.2021 08:37:38

NOVA POGODBA v Ljudskem vrtu! Pestro na nogometni tržnici, Maribor širi kader

alesfevzer.com

Nogometni klub Celje je v izjavi za javnost sporočil, da je v svoje vrste pripeljal Matijo Burina. K CB24 Taboru Sežani se seli mladi bočni branilec Filip Kosi, medtem ko bo Maribor v tej sezoni računali na Roka Maherja in Nina Žuglja, zvestobo vijoličastim pa je z novo pogodbo do konca sezone 2022/23 obljubil še Mirko Mutavčić.

Burin, sicer 20-letni branilec, je podpisal triletno pogodbo s Celjem, v knežje mesto pa je prišel iz splitskega Hajduka. V Izoli rojeni nogometaš je bil pred tem še član Kopra in Olimpije.

Pri Mariboru bosta za mesto v prvi ekipi kandidirala Maher in Žugelj, ki sta se v pretekli sezoni dokazovala pri Bravu. Mutavčić je bil doslej član mladih selekcij Maribora, v mladinski in kadetski ligi pa je od leta 2016 nanizal 83 nastopov, vmes pa je 45-krat oblekel reprezentančni dres selekcij od 15 in 19 let.

"Načrtujemo dolgoročno, sodelovanje smo podaljšali za dve leti, z veljavnostjo do 2023. Mutavčić si je s svojim delom, odnosom in prizadevnostjo zaslužil novo pogodbo. Po vmesni posoji pri Primorju je bil priključen moštvu na začetku priprav, v kadru za novo sezono je predviden v vlogi desnega bočnega igralca in na njega v prihodnje resno računamo. Prav tako ostajata v krogu kandidatov za moštvo Maher in Žugelj, ki sta po posoji pri Bravu uspešno oddelala dosedanji del priprav. Glede na novo zgodbo in na pot, ki jo peljemo, sta ustrezna kandidata ter si lahko izborita priložnost za igranje," je pojasnil športni direktor Maribora Marko Šuler.

H Kraševcem pa je danes prestopil Filip Kosi, ki je prvi poletni novinec Tabora iz Sežane. Osemnajstletni Ljutomerčan se na Kras preselil iz vrst aktualnih državnih prvakov Mure. V črno-belem dresu je v prejšnji sezoni vknjižil dva članska prvoligaška nastopa, sicer pa je bil član njihove mladinske ekipe.