© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
25.06.2021 09:09:14

Izkušeni MURAŠ BREZ ZAVOR: Če ne bo tako, nas bodo POJEDLI!

Aleš Cipot

Žiga Kous se zelo dobro zaveda zahtevnosti prihajajoče sezone.

Pripeka nikakor noče popustiti, kvečjemu se stopnjuje, vendar to v ničemer ne spreminja predvidenega programa dela slovenskih prvakov. Razmere so zares peklenske, ampak nogometaši Mure si ležanja v senci ob hladni pijači, po možnosti na kakšni plaži, ne morejo privoščiti. Osredotočeni so na ritem treningov, ki je med vročinskim valom kakopak še precej bolj zahteven, kot je že sicer. "Gre, nekako gre. Ni lahko, ni prijetno, ampak moramo! To preprosto moramo dati skozi in se čim bolje pripraviti na izzive, ki nas čakajo že zelo kmalu. Kaj drugega nam ne preostane, tudi tekmecem ni nič lažje. Ostati moramo mirni, osredotočeni na svoje naloge in vztrajati naprej na poti, ki smo si jo začrtali," poudarja Žiga Kous.

V soboto bodo črno-beli odigrali naslednje pripravljalno srečanje, v Fazaneriji bo gostoval beograjski Partizan. Ob prisotnosti gledalcev. "Močno upam, da se jih bo zbralo čim več, da bi na svojem stadionu spet občutili ozračje, ki smo ga zaradi znanih razlogov tako pogrešali. In energijo navijačev, ki nam ogromno pomenijo. Verjamem, da bo to prijeten dogodek in pravšnja napoved vrnitve nekdanjih časov," pravi namestnik kapetana soboškega prvoligaša.

Medtem se že dokaj hitro približuje evropska premiera v novi sezoni. In premiera Mure v kvalifikacijah za ligo prvakov, 6. julija v Skopju in teden dni pozneje v Murski Soboti bo na nasprotni strani Škendija. Zasedba iz Tetova je bržčas že pogosta tema pogovorov v slačilnici. Ali pač ne? "Iskreno bom povedal, da o tem bolj redko teče beseda. Takoj po žrebu je bilo kajpada drugače, a zdaj je to že nekaj časa bolj ali manj potisnjeno malce v ozadje. Misli so usmerjene v priprave, z drugimi stvarmi se tako dolgo, dokler to ni potrebno, nočemo kaj prida obremenjevati. Sicer pa nastop v kvalifikacijah za ligo prvakov dojemamo kot nagrado. Kot bonus za vse, kar smo naredili v prejšnji sezoni, prvenstvo ostaja osnovni cilj in tudi edino omogoča tovrstne privilegije. Ampak seveda se želimo v dobri podobi predstaviti tudi na mednarodnem prizorišču, želimo biti uspešni. Naša tekmovalnost bo vsekakor izražena v največji možni meri, želja je napredovati čim dlje. V kolikšni meri bo to realno, bomo videli, toda menim, da je v dvoboju s Škendijo vse mogoče, da je primerljiv nasprotnik. Čaka nas zelo zahtevno delo, glede tega ni niti kančka dvoma, ampak lahko upamo, lahko verjamemo, da smo sposobni doseči želeno. Prav tako se zavedamo, kaj bi nam to prineslo. Imeli bi zagotovljenih še kar nekaj evropskih tekem, ponudila bi se nam lepa priložnost za še nekaj večjega. To bi bilo nekaj izjemnega tako za ekipo kot klub in bodite prepričani, da bomo storili vse, kar je v naših močeh, da bi dosegli čim več," je odločen Žiga Kous.

kous ziga ac
Aleš Cipot
Po osvojenem naslovu prvaka je bilo precej govora, da bi utegnila biti nova vloga za črno-bele v prihodnji sezoni precejšnje breme. "Veste kaj ... Mislim, da je pred Muro ena najtežjih sezon, odkar se je vrnila v prvo ligo. V preteklosti smo bili lovci, zdaj smo postali plen. Že do zdaj se mi je zdelo, da so bili vsi nasprotniki proti nam še dodatno motivirani, od zdaj bodo še dvakrat bolj. Težko bo, zelo težko, in tudi zato je tako pomembno, da se čim bolje pripravimo. Morali bomo biti še boljši, kot smo bili. Če ne bomo iz tekme v tekmo na najvišji ravni, če bomo karkoli počeli napol, nas bodo tekmeci 'pojedli'. Z naslovom prvaka smo pokazali, da premoremo dovolj kakovosti, a zdaj je treba vse skupaj ponavljati, ponavljati in ponavljati," se nastalih razmer zaveda izkušeni desni bočni branilec. Ali krilni napadalec ...