© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
01.06.2021 10:19:26

Močno sporočilo iz FAZANERIJE: Tako kot so nas objemali, bi nas hitro NAGNALI iz MURE

Aleš Cipot

Kako se bodo v soboškem prvoligašu odzvali na zgodovinski naslov prvaka? Kakšna bo igralska zasedba črno-belih v prihodnji sezoni? Bodo v Fazaneriji znali ostati takšni, kot so bili do zdaj? Po epskem slavju takšna in podobna vprašanja postajajo vse bolj vznemirljiva.

"Delamo s polno paro, predvideni so tako prihodi kot odhodi," se je odzval Denis Rajbar, ko so nas zanimale najbolj sveže informacije, povezane s sestavo igralskega mozaika. "Kaj bolj oprijemljivega v tem trenutku res še ne morem povedati, lahko pa zagotovim, da revolucije ne bo. Ne, pretiranih sprememb ne bo, največje okrepitve bodo predstavljali igralci, ki se bodo vrnili po poškodbah oziroma so se vrnili pred kratkim. Staniša Mandić je že nazaj, sledili mu bodo Alen Kozar, Marin Karamarko in Renato Simić," je nadaljeval športni direktor prvakov, ki ga v prihodnje gotovo čaka obilo pogovorov s številnimi menedžerji in predstavniki klubov, ki bodo v Fazaneriji iskali okrepitve. "Zanimanja je veliko, klicev je ogromno, dogajanje je precej živahno. Vse to drži, a za zdaj nič več kot to, kar pa je razumljivo, saj se je sezona šele končala. Kakšen odhod se vsekakor lahko zgodi. Največ dva, več jih ne predvidevamo."


Sicer pa Denis Rajbar, tako kot navijači, ob imenitnem uspehu Mure navdušenja ne skriva, toda obenem se zaveda tudi bremena lovorike. "Ni lepšega kot osvojiti naslov prvaka. To je nekaj izjemnega, naše zadovoljstvo je temu primerno. Ko smo poleti 2015 začeli novo zgodbo z Muro, ki je takrat igrala v tretji ligi, na kaj takšnega nismo upali niti pomisliti. Kakšna lovorika neki, naš cilj je bil, da bi v petih letih prišli do prve lige. Uspelo nam je veliko več, uspelo nam je nekaj res velikega, na kar smo lahko ponosni. Delali smo velike korake naprej in še bi radi napredovali. Uspeh je fantastičen, o tem ni niti najmanjšega dvoma, vendar se hkrati zavedamo, da nas to ne sme uspavati. Trofeja je tudi velika odgovornost, je obveza za naprej, da moramo ostati na visoki ravni. To smo dolžni našim čudovitim navijačem, ki imajo pri vseh dosežkih velik delež. Njihova podpora nam pomeni ogromno, na krilih njihove energije je vse lažje. Nam se tudi zaradi njih ne sme zgoditi deveto mesto. Kot so nas zdaj ob naslovu prvaka vsi objemali, bi nas potem hitro tudi nagnali iz Fazanerije. Tako pač je v športu. Od starih zaslug se ne da živeti, na lovoriki ne smemo zaspati. Vse to, kar smo naredili, mora biti dodaten motiv za nadaljnje dobro delo," je z zanimivim, a tako zelo zelo stvarnim razmišljanjem postregel športni direktor murašev.

rajbar kuzmic hozjanov
Aleš Cipot