© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.02.2021 13:15:13

Kaj se dogaja?! Pogba še ni podpisal s Taborom, direktor prvoligaša pa razkriva: Včasih smo ...

Profimedia

Sežančani so včeraj v svojih vrstah lahko pozdravili Mathiasa Pogbaja, ki je v sredo zvečer prispel v Slovenijo. Že nekaj časa se govori o tem, da bi 30-letni napadalec, sicer starejši brat zvezdnika Manchester Uniteda Paula, utegnil okrepiti Tabor, in že samo s tem so Kraševci vnovič poskrbeli, da se veliko govori o njih.

Včeraj je Gvinejec s francoskim potnim listom zgolj malo tekel, se razmigal in še ni treniral z ekipo. Opravil bo določene teste in zdravniški pogled, toda stvar še ni zaključena, strani se še pogovarjata o morebitni skupni poti. Če bo Pogbajevo fizično stanje v redu, bi v kratkem utegnilo priti do podpisa pogodbe. Dejstvo je, da so pogoji, pod katerimi bi igral za Tabor, za sežanski klub sprejemljivi, in v tem pogledu nikakor ne bi izstopal v ekipi, kar je pomembno tudi za mir v slačilnici.

Pripravljeni smo sprejeti določeno tveganje
Kot je bilo mogoče pričakovati, je bila zgodba zelo odmevna, še preden je sploh prišlo do resnejših pogovorov, zato bi bil njegov prihod v Tabor precej bolj zanimiv z marketinškega zornega kota kot pa z igralskega. Dejstvo je, da v zadnjem obdobju Pogba, ki je bil član španskega četrtoligaša Racing Murcie, ni veliko igral, zato bi potreboval še nekaj časa, da bi se vrnil na želeno raven. "Glede na to, da smo naklonjeni določenim marketinškim potezam, kot je bilo že lani z Maurom Camoranesijem, je potem lažje sprejeti določene odločitve. Na to ne gledamo zgolj s tekmovalnega vidika. Tudi ob Camoranesijevem prihodu je bil marsikdo skeptičen zaradi njegove slabe trenerske zgodovine in statistike, a se je na koncu izkazal za odlično potezo. Včasih smo pripravljeni sprejeti določeno tveganje," je o tem povedal direktor kluba Davor Škerjanc in dodal, da bi se s Pogbajem za sodelovanje dogovorili do konca sezone, z možnostjo podaljšanja, če bi bili obe strani po tem obdobju zadovoljni.