© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.01.2021 10:34:08

Bil je KANDIDAT za klop Maribora, zdaj je dobil VEČMILIJONSKO PONUDBO in odhaja v ...

cropix

Bombastičen prestop!

Goran Tomić je bil pred časom eden izmed kandidatov za mariborsko klop. Ko je Oliver Bogatinov iskal naslednika Darka Milaniča, je bil tudi Tomić eden od tistih, o katerem je razmišljal. Hrvaški strateg je namreč odlično vodil zagrebško Lokomotivo, s katero je hrvaško prvenstvo končal na drugem mestu prvenstvene lestvice in zaigral v kvalifikacijah za ligo prvakov, prišel pa je tudi do finala pokalnega tekmovanja in tam izgubil proti Rijeki. 

43-letni strokovnjak je še vedno član Lokomotive - Bogatinov je takrat v klub pripeljal Sergeja Jakirovića, ki pa ni dolgo zdržal na vijoličasti klopi -, toda že kmalu naj bi odšel v tujino. Po poročanju Sportskih Novosti se je namreč za Tomića zelo ogrel kitajski prvoligaš Guangzhou City, za katerega denimo igra Mousa Dembele, dolgoletni belgijski reprezentant in nekdanji zvezdnik Tottenhama. 

Kitajski prvoligaš si na vse kriplje prizadeva, da bi na svoj trenerski stolček ustoličil Tomića in prestop je bojda tik pred uresničitvijo. Lokomotiva naj bi imela že pripravljeno zamenjavo za Tomića, in sicer naj bi njen trener postal nekdanji hrvaški reprezentant Jerko Leko, Tomić pa bi po Ivanu Leku in Slavenu Biliću postal tretji Hrvat, ki si bo kruh služil v najmočnejšem kitajskem prvenstvu.