© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
02.01.2021 08:50:47

Anteju Šimundži bo poleti POTEKLA POGODBA! Prvi mož Mure RAZKRIVA, kaj se dogaja

alesfevzer.com

Muraši bodo z začetkom priprav na drugi del sezone pohiteli, Ante Šimundža in njegovi varovanci se bodo v Fazaneriji znova zbrali že v ponedeljek, 4. januarja.

Pokalni spodrsljaj kakopak nekoliko kazi podobo, toda za Sobočani je kljub temu uspešna jesen. Lovoriko iz prejšnje sezone so unovčili z nadvse dostojnim nastopom v kvalifikacijah za ligo Europa in si hkrati zagotovili prepotrebna finančna sredstva, s katerimi so nadoknadili (zajeten) primanjkljaj, ki je nastal zaradi praznih tribun. Po prvem delu prvenstva so tako na visokem tretjem mestu. Maribor ima na vrhu pet točk naskoka in prevladuje mnenje, da bo pomlad zaznamoval dvoboj za prvaka med večnima rivaloma, a ne manjka niti napovedi, da bi bili lahko Prekmurci iz ozadja še kako nevarni.


Še vedno vztrajamo pri tem

Ali morda tako razmišljajo tudi v Fazaneriji? "Spet bom ponovil; naš cilj je Evropa, kar prinašajo prva tri mesta na lestvici in pokalna lovorika. Te možnosti nimamo več, torej merimo na eno od prvih treh mest oziroma četrto, če je eden od najboljših treh pokalni zmagovalec. Še vedno vztrajamo pri tem in naredili bomo vse, da bi ta cilj uresničili. Tudi to namreč zagotavlja stabilnost kluba in nadaljnjo rast, prav tako kot prepoznavnost, omogoča pa tudi lažjo prodajo igralcev, kar prinaša proračunska sredstva. Če bi se ponudila priložnost, da bi naredili še kakšen korak več, pa jo bomo z veseljem zagrabili in izkoristili," se je v oddaji Aktualno na TV Idea odzval prvi mož črno-belih Robert Kuzmič.

kuzmic gw
Grega Wernig
Naslednji korak naprej

Ante Šimundža je kakopak oborožen z ambicioznostjo; po Mariboru bi še kako rad osvojil naslov prvaka tudi z Muro, a hkrati se zaveda, da bi bilo treba na številnih področjih postoriti še marsikaj, da bi o tem lahko resneje razmišljali. Klub kot celota bi moral narediti še naslednji korak naprej. "Se strinjam. Z Antejem smo analizirali prvi del sezone in se pogovorili. Vemo, kje so rezerve na tekmovalnem področju, kje so rezerve pri zdravniški službi ... Vemo tudi, kje lahko izboljšamo marketing, organizacijski ustroj. Vse te stvari bomo poskušali obravnavati po prioritetah in jih nadgraditi, ampak za to so potrebni čas, sredstva in predvsem primerni ljudje," je povedal predsednik Mure, ki ga ob igrišču čaka še en velik projekt. Anteju Šimundži, ki si je pri navijačih zagotovil tako rekoč kultni status, bo namreč poleti potekla pogodba in vznemirljiva so ugibanja, ali so morda že stekli pogovori o morebitnem nadaljevanju sodelovanja. "Mislim, da je o tem še prezgodaj govoriti. Zdaj smo osredotočeni na to, da bi dosegli zastavljene cilje v tej sezoni, seveda pa se bomo z Antejem vzporedno pogovarjali tudi o tem in iskali skupno rešitev za naprej," je zatrdil Robert Kuzmič.