© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.10.2020 09:25:14

RAZKRIVAMO: Koliko DENARJA JE ZA PRESTOP Luke Zahovića dobil Maribor!? Odgovor vas bo PRESENETIL!

Pogon

Luka Zahović je zapustil Maribor in se odpravil na Poljsko.

Najboljši strelec vijoličastih v zadnjih letih Luka Zahović je tudi uradno zapustil Ljudski vrt in se drugič v svoji karieri odpravil v tujino. Kot najstniku mu v nizozemskem Heerenveenu ni uspelo, zdaj se v tujino odpravlja kot izdelan igralec, kot osmi najboljši strelec v zgodovini mariborskega kluba, kot občasni reprezentant, kot strelec gola v elitni ligi prvakov. Podpisal je za poljskega prvoligaša Pogon Szczecin. 

Mariborske navijače seveda zanima, koliko so vijoličasti zaslužili s prodajo Zahovića. Govorilo se je o 700 tisočakih, toda to je cifra, ki niti približno ni točna. Po naših informacijah, ki so sicer neuradne, a prihajajo iz dobro obveščenih virov, Maribor s prodajo svojega napadalca ni zaslužil nič. Za zdaj.

Kluba sta se namreč dogovorila za odstotke od naslednje prodaje. Tako kot denimo pri primeru prihoda Jana Mlakarja v Ljudski vrt iz Fiorentine, ko je bil prestop brezplačen, a sta si vijoličasta kluba odškodnino razdelila ob naslednji prodaji. V takratnem primeru je to znašalo 1,5 milijona evrov tako za Maribor kot za Fiorentino. Če bo Luka Zahović na Poljskem redno zabijal, bi lahko Štajerci z njim vendarle kar dobro zaslužili. Resda čez nekaj časa, a v Ljudskem vrtu so pripravljeni počakati.