© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
27.08.2020 10:31:07

Zvezdnik MARIBORA z zelo zanimivim razmišljanjem o 'luknjah' v OBRAMBI vijoličastih: Za vse nas bo lažje, če ...

Grega Wernig

Kot predstavnik nogometašev je na včerajšnjo novinarsko konferenco prišel poveljnik mariborske obrambe Nemanja Mitrović, ki je razkril utrip mariborske slačilnice in z novinarji delil nekaj svojih misli.

"Škoda, da bo to šele prva uradna tekma, ampak zdaj je, kar je. Evropo smo vzeli zelo resno. Vemo, kaj Evropa prinaša nam igralcem in samemu klubu. To sezono bodo kvalifikacije še bolj specifične, na sporedu je zgolj ena tekma. Na papirju slabše ekipe imajo tokrat večje možnosti kot v preteklosti, zato bomo morali biti še toliko bolj pozorni in osredotočeni vseh 90 minut; tekmeci so namreč zelo nevarni ob prekinitvah, dolgih žogah, odbitkih in tudi avtih. Ne komplicirajo, ko so blizu kazenskega prostora, se odločajo za strele. Pripravljeni smo in osredotočeni na napredovanje," je visokorasli Ljubljančan povedal za uvod.

nemanja mitrovic maribor gw
Grega Wernig

Pričakovati je, da bo imel Mitrović nocoj skupaj s svojim partnerjem v osrčju obrambe precej dela. Predvsem pri odbijanju dolgih žog, h katerim se nogometaši Coleraina tako radi zatekajo. "Igrajo otoški nogomet, z dolgimi žogami na nas obrambne igralce. Moramo biti še toliko bolj osredotočeni in pobrati predvsem te 'druge' žoge. Te so v današnjem nogometu zelo pomembne, iz dolgih žog pade veliko golov. Osredotočeni moramo biti od prve do 90. minute in narediti vse, da bi se na koncu veselili. Vemo, da bo tekma težka, dokler jih ne odpremo. Moramo dobro vstopiti v igro in od prve minute pokazati, da smo favoriti, da smo Maribor, ter s to držo vztrajati vso tekmo," je nadaljeval Mitrović, ki je postregel z zelo zanimivim odgovorom na vprašanje, ali je mariborska obramba pripravljena na novo sezono. "To je nerodno vprašanje. Mi nismo odigrali nobene uradne tekme, na prijateljskih tekmah pa dobivali zadetke. V obrambi moramo igrati bolje kot v prejšnji sezoni. V prejšnji sezoni smo prejeli veliko golov, predvsem v primerjavi z nekaterimi sezonami poprej. Moramo popraviti ta del svoje igre in potem bo lažje za vse nas," je zaključil Mitrović.