© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.06.2020 09:21:02

URADNO: MARIBORČANI so po sladki zmagi predstavili še novo OKREPITEV, njegove besede NAVDUŠUJEJO: V sebi imam ...

www.alesfevzer.com

Mariborčani so potrdili prihod Ilije Martinovića,.

Da se nekaj kuha, je napovedalo že četrtkovo sporočilo iz Aluminija, v katerem so sporočili, da Ilija Martinović ni več član Aluminija. Po tekmi med Triglavom in Mariborom pa je trener Sergej Jakirović potrdil, da Martinović prihaja v štajersko prestolnico.

Zdaj so drugega novinca po Ažbetu Jugu tudi uradno predstavili. 26-letni branilec je podpisal pogodbo do leta 2023. "Za menoj so 3 sezone pri Aluminiju, dobro sem seznanjen z ligo, zato ne bom imel večjih težav pri prilagajanju, saj poznam veliko igralcev in celotno okolje. Tukaj sem dozorel kot nogometaš, Slovenija mi je veliko pomagala. Napredoval nisem le nogometno, ampak sem se izpopolnil tudi kot oseba, v življenjskih navadah. Vem, kam prihajam in se veselim izziva. Že od prej poznam Maribor kot klub, še iz časov igranja v Ligi prvakov in v evropskih tekmovanjih. Tudi moj prijatelj iz otroštva, Marko Janković, ki je tukaj igral, mi je povedal veliko lepega. Da gre za velik klub, na vseh področjih," je povedal Martinović.

Njegove besede so prav gotovo navdušile navijače Maribora. "Vse odločitve, ki sem jih sprejel v karieri, so bile večinoma težke. Ta pa je bila lahka in sem brez pomislekov sprejel vabilo. Prav zaradi tega, ker je Maribor blagovna znamka, tradicija, ideal. Ima izjemno podporo navijačev, ljudje imajo res močno radi klub, ki je odlično organiziran. Prišel sem po velike zadeve, to mi Maribor lahko ponudi, sam pa se bom popolnoma posvetil svojim obveznostim, da pomagam k uresničitvi ciljev, ki so tukaj vedno visoki. Grb Maribora je privilegij in odgovornost. Nosil ga bom s spoštovanjem in menim, da imam v sebi zahtevani šampionski DNK, ki bo ustrezal temu sistemu. Moja odgovornost bo, da se potrudim po najboljših močeh na vsakem treningu in se tako oddolžim za zaupanje ter izborim za mesto v ekipi" je priznal novinec v vrstah Maribora.