© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
11.06.2020 18:36:06

TAKO TO POČNE MARIBOR! Veliki talent v vijoličastem do 2024, konkurenca se lahko OBRIŠE POD NOSOM!

Kadrovska poteza za prihodnost - Mariborčani podpisali z igralcem iz mladinskih vrst.

Mariboru je zvestobo obljubil komaj 17- letni Benjamin Bobarić. Z NK Maribor je imel pogodbo veljavno do konca letošnje sezone. S sklenitvijo novega dogovora bo član vijoličastih do leta 2024.

“Veseli nas, da smo našli obojestransko zaupanje, ki se izkazuje v dolgoročnosti pogodbe. Belmin še ni dopolnil 18 let, svoj potencial pa je že izkazoval na klubskih in tekmah mlajših reprezentančnih selekcij Bosne in Hercegovine. Igra na položaju levega branilca, kjer trenutno prevladuje Mitja Viler, ki mu bo s svojimi neprecenljivimi izkušnjami pomagal, da mogoče nekoč tudi on v prihodnosti izkusi igranje na najvišjem nivoju. Gre za nadarjenega, prizadevnega fanta, ki se zaveda svojega potenciala in možnosti razvojne poti, katero mu ob trdem delu lahko omogoči Maribor,” je pojasnil športni direktor Oliver Bogatinov.

Bobarić je v Ljudskem vrtu od poletja 2017. Kot otrok se je z družino iz Bosne in Hercegovine (rojen v Sanskem Mostu) preselil v Kranj, prve nogometne korake je naredil pri Savi, nato pa do selekcije U15 igral za Triglav. V vijoličastem je v dveh sezonah kadetske lige zbral 47 nastopov, v letošnji pa do prekinitve tekmovanja v trinajstih dvobojih za selekcijo U19 dosegel tudi tri zadetke v mladinski ligi.

“Zahvaljujem se klubu za dosedanje in novo zaupanje, v čast mi je, da nadaljujem zgodbo v vijoličastem, kar pomeni uresničitev moje želje. Odkar sem prišel iz Kranja, se tukaj prijetno počutim in sem se že povsem privadil na Maribor. Poskrbljeno je za vse, kar potrebujemo mladi igralci, nova pogodba pa bo zame le še dodaten motiv za nadaljnje delo. Zavedam se, kakšne so moje naloge. Vsak trening oddelati po najboljših močeh, z upanjem, da bom po igranju za mlajše selekcije dobil priložnost tudi v članski konkurenci,” o prijetni novici v pričakovanju polnoletnosti (18 let bo dopolnil 22. junija) dosedanji član reprezentančne selekcije BiH U17, ki je priključen treningom našega članskega moštva.