© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
09.06.2020 11:14:40

Oliver Bogatinov znova 'UDARIL': To je NERESNICA! Moramo zaščititi UGLED KLUBA in IGRALCEV!

Grega Wernig

Športni direktor Maribora je pojasnil zaplet.

Pri Nogomanii so se razpisali o tem, da naj bi se Rok Maher, mladi mariborski nogometaš, ki je tako zelo navdušil novopečenega stratega vijoličastih Sergeja Jakirovića, znašel na stranskem tiru petnajstkratnih slovenskih državnih prvakov, ker ne želi z Mariborom podpisati nove, dolgoročne pogodbe. 

Zdaj se je na pisanje Nogomanie odzval tudi športni direktor vijoličastih Oliver Bogatinov. "Rok Maher nikoli ni bil v predvidenem zapisniku za nedeljsko tekmo v Domžalah, zato s seznama tudi ni mogel izpasti, kot je bilo navedeno v članku. Rok trenira s članskim moštvom, tako kot tudi preostalih 27 igralcev in štirje vratarji, samo 18 pa jih lahko dobi priložnost za posamezno tekmo. Na zadnji tekmi, kot primer, ni bilo v kadru ne Kotnika, Bajdeta, Miheliča, Uskokovića, Kolmaniča, Koblarja, Mulahusejnovića ... Nekateri med njimi imajo evropske izkušnje in tudi kdaj prej niso bili v kadru, pa se nihče ne oglaša na takšen način. Edino merilo je igrišče. In na igrišču Rok še ni odigral niti ene minute v članski konkurenci, da bi ga lahko na kakršenkoli način odstranjevali.
Rok Maher je v Mariboru že od leta 2015 oziroma pet nogometnih sezon. Že to nakazuje naš odnos z njim. Želimo si dolgoročnega sodelovanja, vendar še nismo našli skupnega jezika z njegovim zastopnikom.
Ker želimo zaščititi ugled kluba in vseh naših igralcev, smo se morali odzvati na neresnične trditve, zapisane v današnjem članku. Zadeve glede naše skupne prihodnosti bomo uredili znotraj kluba, upamo pa, da medijski poskus prikrajanja resnice ne bo vplival na Rokovo zavzetost in prizadevnost na treningih, saj ima že podpisano veljavno pogodbo do konca prihodnje sezone, torej do poletja 2021," je dejal Bogatinov.