© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
14.05.2020 09:15:47

NOVA TARČA VIJOLIČASTIH: Bogatinov želi v Ljudski vrt pripeljati – SLOVENSKEGA REPREZENTANTA!

nkmaribor.com

Medtem ko se mariborski nogometaši pripravljajo na nadaljevanje marca prekinjene sezone, novi športni direktor vijoličastih Oliver Bogatinov počasi že razmišlja o igralskih okrepitvah za naslednjo sezono.

Nobena skrivnost ni, da bo poskušal pred novo sezono v klub pripeljati nekaj novih, svežih moči, s katerimi bodo Štajerci naskakovali uvrstitev v skupinski del enega izmed evropskih tekmovanj (če si bodo kvalifikacije seveda zagotovili).

Novopečeni snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo Oliver Bogatinov je dodobra zavihal rokave. Potem ko je v Sergeju Jakiroviću našel naslednika Darka Milaniča in novega šefa strokovnega štaba vijoličastih, se je lotil še sestavljanja kadra za naslednjo sezono. Zaradi pandemije koronavirusa je slovenski nogomet sicer še vedno zamrznjen, vse skupaj pa jasno pomeni, da poleti preveč časa za razmislek o morebitnih novih nogometaših ne bo. V Ljudskem vrtu nekako računajo, da bodo imeli po koncu aktualne sezone – če se bo ta seveda sploh nadaljevala – le kakšen teden dni časa, preden se bodo začele evropske kvalifikacije. Čeprav Štajerci v tem trenutku zasedajo četrto mesto na lestvici, ki na koncu sezone ne zagotavlja Evrope, temveč v Evropo vodi le, če pokalni naslov osvoji klub, ki si je že prek ligaškega tekmovanja zagotovil nastop na mednarodni sceni, so Mariborčani seveda prepričani, da bodo do konca sezone uspeli pridobiti kakšno mesto na prvenstveni lestvici in da evropske kvalifikacije niso ogrožene. Jasno, pod Kalvarijo upajo, da bodo po odmrznitvi državnega prvenstva uspeli obrniti rezultatsko krivuljo in morda celo ciljno črto prečkati kot prvi, kar bi jim prineslo kvalifikacije za ligo prvakov. V nasprotnem primeru bodo morali igrati v kvalifikacijah za ligo Europa.

crnigoj
Profimedia
Kot rečeno, v boj po tako zelo želeno mesto v skupinskem delu enega izmed evropskih tekmovanj želijo vijoličasti kreniti okrepljeni. Poročali smo že, da Oliver Bogatinov pospešeno išče novega čuvaja mreže. Kot je poudaril agent Kenana Pirića, je reprezentant BiH na prodaj, zanj si želi športni direktor Maribora čim prej najti zamenjavo. Ni pa položaj vratarja edini, ki ga želi Bogatinov okrepiti pred začetkom nove sezone. Bolj ali manj je jasno, da bodo v Ljudskem vrtu želeli najti tudi kakšno svežo moč v polju. In zelo visoko na seznamu želja vijoličastih naj bi se znašel slovenski reprezentančni vezist Domen Črnigoj, ki mu konec junija poteče pogodba s švicarskim prvoligašem Luganom.

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO NAJDETE TUDI NA TRAFIKA24.SI