© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Jure Bohorič
Jure Bohorič
12.05.2020 08:20:51

DOBRA NOVICA: Selitev v Anglijo bi razveselila tudi OLIMPIJO, nekdanji zvezdnik zmajev je 'vroča roba'!

Issah Abass
Issah Abass
alesfevzer.com

Če bi nekdanji nogometaš Olimpije Issah Abass poleti zares prestopil iz Mainza v Southampton, kar so nedolgo tega napovedali mediji v njegovi rodni domovini Gani, potem bi to lahko bila zelo dobra novica tudi za blagajnika slovenskega prvoligaša iz Ljubljane.

Kje so danes nogometaši, ki so Olimpiji prinesli naslov državnih prvakov v letih 2016 in 2018? Nekateri so se že poslovili od nogometa. Recimo Miroslav Radović in Julius Wobay. Pa tudi Dejan Kelhar in Aleksander Šeliga. Medtem je junak obeh naslovov Rok Kronaveter pri Mariboru. Ezekiel Henty je pred meseci zamenjal Andraža Šporarja pri bratislavskem Slovanu, tam igrata tudi Kenan Bajrić in Mitch Apau. Martin Mimoun, ki so ga med slavjem v Velenju policisti »napadli« s solzivcem, je pri francoskem klubu Les Herbiers. Ricardo Alves in Danijel Miškić sta soigralca pri Orenburgu. V Rusiji sta tudi Andres Vombergar, ki igra za Ufo, in Filip Uremović, ki nosi dres Rubina. Jason Davidson si kruh služi kar v Južni Koreji, z radarjev je precej izginil tudi ljubljenec navijačev Dario Čanađija, ki ni znal unovčiti dobre sezone v Ljubljani in zdaj nosi dres hrvaške Gorice.

Eni so torej bolj uspešni, drugi manj, med tiste, o katerih se v zadnjem času najbolj govori, pa zagotovo spada Issah Abass. Ganski krilni napadalec je v Olimpijo prišel decembra 2016, in sicer kot povsem neznan nogometaš. Že res, da je bil pred tem tudi na preizkušnji v nekaterih evropskih klubih, toda to ne spremeni dejstva, da pravzaprav nihče ni vedel, kaj sploh pričakovati od njega. No, Abass, ki je bil v Olimpijo sprva le posojen s strani ganskega kluba Asokwa FC, je hitro dokazal, da se v njegovih nogah skriva sila zanimiv talent.

V našem časopisu smo recimo 19. januarja 2017 po zmagi Olimpije na pripravljalni tekmi z Zagrebom zapisali: »S hitrim gibanjem po desnem krilu je svoj lonček k zmagi pristavil tudi Abass. Nasploh je slednji nemudoma pokazal, da bi lahko bil naslednji veliki ljubljenec navijačev Olimpije. Mladi Ganec je presenetil s svojo hitrostjo, hkrati z obvladanjem žoge in prodornostjo.« Tedanji trener Luka Elsner nas je dopolnil: »Potencial, ki ga premore, je zares ogromen.« Abass je hitro pokazal dovolj, da ga je Olimpija pol leta pozneje dokončno odkupila od Asokwe FC, že po dobrem letu dni pa tudi dobro prodala. Do odhoda v Mainz, ki je za 21-letnika plačal 1,75 milijona evrov, je Abass kot član Olimpije odigral 54 tekem in zabil 17 golov. Dovolj za občuten kakovostni preskok iz Prve lige Telekom Slovenije v bundesligo.

CELOTEN ČLANEK IN ŠE PRECEJ VEČ O DOGAJANJU V SLOVENSKEM NOGOMETU SI LAHKO PREBERETE SAMO V TORKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!