© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
01.05.2020 13:48:38

ŠPIRO PERIČIĆ: Njegov prihod je ODLIČNA POTEZA, glede ZNIŽANJA PLAČ pa ...

Grega Wernig

Dalmatinski branilec meni, da je Sergej Jakirović prava izbira za vijoličasto klop.

V Ljudskem vrtu se je začela nova zgodba z novim športnim direktorjem in trenerjem. Naslednik Zlatka Zahovića Oliver Bogatinov je za naslednika Darka Milaniča izbral Sergeja Jakirovića, ki je nase opozoril na klopi hrvaškega prvoligaša Gorice.

"Prihod Jakirovića je odlična poteza kluba. O njegovi kakovosti dovolj zgovorno govorijo rezultati, ki jih je dosegal, ko je vodil Gorico in jih je pričakoval le malokdo. Slišal sem, da je velik motivator in da zna igralcem na najboljši možni način posredovati svoje ideje," je o novem trenerju v pogovoru za Sportske novosti povedal Špiro Peričić in se dotaknil tudi znižanja plač pod Kalvarijo. "Klub je bil do nas zelo korekten, plače so znižane za 15 odstotkov, toda vse bomo dobili povrnjeno, če bomo v tej ali prihodnji sezoni osvojili naslov prvaka."

Vijoličasti nadaljevanje prvenstva pričakujejo na četrtem mestu na lestvici, vodilna Olimpija ima sedem točk več. "Morda bo glede na zaostanek zvenelo čudno, ampak nismo igrali tako slabo. Imeli smo veliko smole. Niti ne vem, koliko 'zicerjev' je ostalo neizkoriščenih, nam so zabijali praktično iz vsake priložnosti," je za hrvaški športni časnik dejal dalmatinski branilec, ki se zaveda, da v morebitnem nadaljevanju sezone nič ne bo, kot je bilo. "Težko bo igrati brez navijačev, a bolje tako, kot da sploh ne bi igrali."