© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.04.2020 08:22:48

RAZKRIVAMO: Maribor se je resno ogrel za igralca, ki je imel 45 milijonov vredno odkupno klavzulo!

www.alesfevzer.com

Agent Kenana Pirića pravi, da bi lahko njegov varovanec poleti zapustil Ljudski vrt. V tem primeru bo Maribor zagotovo iskal novega čuvaja mreže, toda najverjetneje bodo vijoličasti poiskali novega vratarja v vsakem primeru, kajti zelo negotova je tudi prihodnost Jasmina Handanovića, ki se vse resneje spogleduje s koncem svoje nogometne kariere.

Čeprav je pandemija koronavirusa dodobra finančno pretresla praktično vse evropske klube, se ni treba bati za živahno dogajanje na poletni prestopni tržnici. Verjetno ne bomo priča tako zelo megalomanskim prestopom kot v prejšnjih prestopnih rokih, morda bo nakupov in prodaj manj, vseeno pa se bomo že kmalu spet pogovarjali o tem, kdo bo prestopil kam in za koliko denarja. Nič drugače ni niti v slovenskem nogometnem prostoru. Slovenski prvoligaši so sicer dodobra zategnili mošnjičke, a to nikakor ne pomeni, da ne bodo želeli poleti prevetriti svojih ekip. To velja tudi za Maribor. Še posebej, ker se je z odhodom Zlatka Zahovića zaključila ena era, z ustoličenjem Oliverja Bogatinova kot njegovega naslednika pa se je začela druga.

Novi snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo je na položaj glavnega trenerja postavil hrvaškega strokovnjaka Sergeja Jakirovića, ki bo poleti z Bogatinovom zagotovo dodobra analiziral sestavo svojega moštva in najverjetneje bodo Štajerci svojo ekipo poskušali okrepiti. Toda če bo Bogatinov želel v klub pripeljati nekaj novih obrazov, potem se bo moral od nekaterih starih posloviti. V Ljudskem vrtu je pač tako, da je treba najprej prodati, da bi lahko potem tudi kaj kupil, pripeljal. Zdaj že nekdanji športni direktor kluba Zlatko Zahović je to večkrat poudaril in takšna filozofija pri prestopih je v veljavi seveda tudi zdaj, ko je namesto najbolj znane slovenske številke 10 na položaju športnega direktorja donedavni strokovni vodja mariborske nogometne šole.

Pirić bojda zanimiv dvema
V včerajšnji izdaji vašega in našega časnika smo pisali, da bi se lahko pod prvi odhod v eri Oliverja Bogatinova podpisal Kenan Pirić, prvi čuvaj mreže vijoličastih. Navsezadnje je na to namignil kar Pirićev agent, ki nam je zaupal, da naj bi se za reprezentanta Bosne in Hercegovine zanimala dva ugledna evropska kluba.

Tudi če bo Pirić ostal v Mariboru, kar ni najbolj verjeten scenarij, saj bodo petnajstkratni slovenski državni prvaki poleti morali prodati kakšnega svojega nogometaša, izvoznih artiklov pa ni ravno na pretek, bodo pod Kalvarijo najverjetneje poiskali novega vratarja. Razlog tiči v tem, da je Jasmin Handanović dopolnil že 42 let in vse glasneje se šušlja, da naj bi poleti snel svoji rokavici in končal svojo zares bogato nogometno kariero ter se preselil med trenerje v mariborsko nogometno šolo. Kot so nam prišepnili viri blizu kluba, naj bi Oliver Bogatinov tako v teh dneh že iskal novega vratarja za naslednjo sezono in po naših informacijah naj bi poskušal v klub vrniti izgubljenega sina. Pravzaprav daaaavno izgubljenega sina Ažbeta Juga.

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!