© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.04.2020 10:12:40

MARIBOR PRED OLIMPIJO, če se ne bo nadaljevalo prvenstvo?! Ta napoved pretresa CELOTNO REGIJO!

Grega Wernig

Celotna Evropa je v pričakovanju odločitve Uefe.

Predsednik Uefe Aleksander Čeferin bo skupaj z izvršnim odborom danes zasedal o nekaterih najpomembnejših odločitvah v povezavi s klubskim nogometom. Pred uradnimi odločitvami so se iz različnih virov pojavila namigovanja o tem, kakšne bi utegnile biti te odločitve.

Angleški Sky Sports na primer piše, kako bi v primeru, da Uefa prekine in razveljavi vsa državna prvenstva po Evropi, določili udeležence evropskih tekmovanj za naslednjo sezono. Pri tem se navezujejo na pravilnik lige prvakov in lige Europa, kjer eden od členov pravi, da se morajo vsi udeleženci v tekmovanji uvrstiti po športnih načelih.

Ker pa gre za izredne razmere, bi lahko po poročanju Angležev Uefa danes določila, da bi v tem primeru države, kjer bi predčasno končali prvenstvo, svoje predstavnike v evropskih tekmovanjih dobile po ključu Uefinega državnega in klubskega koeficienta.

Kaj to pomeni v primeru Slovenije? Slovenija bi imela v kvalifikacijah 1 predstavnika v kvalifikacijah za ligo prvakov in 3 v kvalifikacijah za ligo Europa. V tem primeru pa bi mesto v kvalifikacijah za ligo prvakov dobil Maribor, ki je s koeficientom 14.000 najboljši slovenski predstavnik, sledijo mu Domžale (5.750), Olimpija (5.250) in Mura (2.600). To bi bili torej slovenski predstavniki v Evropi, če bi res prišlo do tega scenarija ...