© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.04.2020 18:28:37

Ban in Bogatinov sta se OGLASILA in pojasnila FINANČNE UKREPE: Stvari NISO ROŽNATE, posamezniki ...

Drago Wernig - TAKA

Kako so se finančnih ukrepov lotili v Ljudskem vrtu.

Za klubsko spletno stran sta se oglasila poslovni direktor Bojan Ban in športni direktor Oliver Bogatinov. Oba sta zadovoljna s tem, kako so se odvili pogovori z vijoličastimi nogometaši glede znižanja stroškov, toda tako Ban kot Bogatinov s kakšnimi konkretnimi ciframi nista postregla. Še več, Bogatinov je denimo dejal, da je bil dogovor dosežen enotno, a hkrati dodal, da vsi vendarle dogovora še niso dosegli.

"V prvi fazi smo opravili pogovore z zaposlenimi in drugimi delujočimi v klubu o posledicah, ki jih je povzročila pandemija koronavirusa ter z vsemi dosegli sporazume. Nato smo pripravili načrt za pogovore z igralci, katerim so bili predstavljeni pogoji klubske usmeritve med kriznimi razmerami in nasploh v prihodnjem obdobju. Nismo delovali enostransko, prisluhnili smo tudi njihovim predlogom, saj se zavedamo, da le skupaj lahko najdemo ustrezne rešitve. Namen je dosežen, deležni smo bili razumevanja in solidarnosti v teh negotovih časih ne samo za nogomet, ampak celotno družbo ter gospodarstvo," je dejal Bojan Ban.


Oliver Bogatinov je dodal: "Mi skupaj eno smo je slogan Maribora, ki še kako drži. Danes lahko oznanimo, da so tudi igralci in trenerji sprejeli nove pogoje bodočega sodelovanja. Ti izražajo veliko mero razumevanja in solidarnosti na trenutno situacijo doma ter po svetu ter hkrati potrjujejo ambicioznost, katera je v Mariboru vedno na najvišjem nivoju. Način, da smo novi dogovor dosegli v skupnem konsenzu in enotno (z izjemo nekaterih posameznikov, ki imajo svoje pomisleke in smo jim še dali nekaj časa za odločitev), pa potrjuje naš slogan ne samo v besedah, ampak tudi v dejanjih."