© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
08.01.2020 08:15:40

KJE JE? Kaj se dogaja z MARIBORČANOM v dresu OLIMPIJE? Mineva že 299. DAN …

Martin Metelko

Matic Črnic je bil nazadnje na igrišču 16. marca 2019.

Medtem ko navijači Olimpije in slovenska nogometna javnost nestrpno pričakujejo najbolj sveže informacije o prihodu nemških vlagateljev, so Safet Hadžić in njegovi varovanci še naprej na zimskem oddihu, spet se bodo zbrali 13. januarja in začeli priprave na spomladanske izzive. Tudi z 'novim' obrazom oziroma z nekom, ki ga v dozdajšnjem delu sezone ni bilo zraven. Ekipi se bo pridružil Matic Črnic, a kljub temu bo minilo še kar nekaj časa, preden bo Mariborčan znova nared za največje napore. Obremenitve bo stopnjeval postopoma in se temu primerno priključeval ekipi s ciljem, da bi bil predvidoma konec marca znova lahko med kandidati za nastop.


Odsoten je že res dolgo. Zelo dolgo, danes mineva 299. dan, odkar je bil nazadnje na igrišču. Bilo je 16. marca lani v 23. krogu prejšnjega prvenstva na večnem derbiju v Stožicah, ki se je pred 9500 gledalci razpletel brez gola. Takrat je Rok Kronaveter še veselo igral za Olimpijo, Safet Hadžić še ni sedel na zeleno-beli klopi, kar nazorno govori o tem, kako daleč je že od takrat. Matic Črnic je dvoboj začel na klopi, Robert Pevnik ga je v ogenj poslal v 53. minuti, ko je zamenjal Jana Andrejašiča. Na zelenici je ob manjših preglavicah s kolenom ostal do konca tekme, toda naslednje jutro je bilo vse drugače. Prebudil se je s hudo bolečino in oteklino, kar je bila posledica počenega hrustanca na površini štirih kvadratnih centimetrov. Potrebna je bila operacija, po kateri je bil 27-letni napadalno usmerjeni vezist šest tednov na berglah, nato se je začelo mukotrpno okrevanje, del katerega so bili tudi trije tedni v Šmarjeških Toplicah. Decembra je začel samostojno vaditi, prihajajoči pregled z magnetno resonanco pa bi moral pokazati, ali je koleno v tako dobrem stanju, da bodo lahko napori iz dneva v dan večji.


A kot smo že omenili, bo do dokončne vrnitve minilo še nekaj časa. Matic Črnic se mora »oborožiti« zlasti s potrpežljivostjo. V tem trenutku je kakopak edini cilj, da bi vnovič lahko igral nogomet na ravni pred poškodbo, nato bo moral začeti razmišljati o nadaljnji karieri, saj mu bo 30. junija potekla pogodba z Olimpijo.

2crnic mm
Martin Metelko