© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jb
jb
07.01.2020 10:18:45

Olimpija med pripravami: V Turčiji tudi ŠPORARJEV KLUB in dva VELIKANA, generalka proti ŠTAJERCEM

alesfevzer.com

Olimpija se bo pripravljala tudi v Turčiji.

Čeprav se je sprva zdelo, da Olimpija tokrat med zimskimi pripravami ne bo odšla v Turčijo, se bo to vendarle zgodilo. Ljubljančani bodo vnovič bivali v Beleku, kamor bodo odšli 30. januarja, tam pa bodo ostali do 9. februarja. Za zdaj imajo na turških tleh dogovorjene tri prijateljske tekme, in sicer proti slovaškemu velikanu Slovanu iz Bratislava, katerega člana sta še vedno Andraž Šporar in Kenan Bajrić, zanj pa igra tudi Mitch Apau, sarajevskemu Željezničarju in Šahtarju iz Donecka. Prav tako bi nasprotnik lahko bil kijivski Dinamo, toda tekma s klubom Benjamina Verbiča še ni dokončno potrjena.

Še pred odhodom v Turčijo se bodo Ljubljančani v domačem okolju pomerili z naslednjimi nasprotniki: Krka (18. januar), Brežice (19. januar), Slaven Belupo (21. januar) in druga ekipa hrvaškega prvaka Dinama iz Zagreba (23. januar). Prav tako je že potrjena tekma z Rijeko, ki bo na Rujevici 25. januarja. Medtem tekma z Radomljami, ki so jo napovedali pri slovenskem drugoligašu, še ni bila potrjena.

Po vrnitvi iz Turčije bo Olimpija generalko odigrala kar proti tekmecu iz Prve lige Telekom Slovenije. 15. februarja bo predvidoma nasprotnik Celje.

Načrtovane prijateljske tekme Olimpije med zimskimi pripravami

18. januar: NK Krka
19. januar: Brežice
21. januar: Slaven Belupo
25. januar: Rijeka
1. februar: Slovan Bratislava
3. februar: Željezničar Sarajevo
5. februar: Dinamo Kijiv (še ni potrjeno)
8. februar: Šahtar Doneck
15. februar: Celje