© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.09.2019 09:59:56

BES V MARIBORU?! Sodniku očitali, da je NAVIJAČ OLIMPIJE, zdaj bo sodil na – VEČNEM DERBIJU!

Jurij Kodrun

Znan je sodnik za večni derbi, ki bo odigran v soboto.

Damir Skomina bo danes sodil derbi Ljubljanske kotline med Domžalami in Olimpijo, toda ali bo Primorec nato zmajem sodil tudi v soboto? Odgovor je: ne! Odgovorni v slovenskem nogometu so se odločili, da bo pravico na večnem derbiju med Olimpijo in Mariborom delil nekdo drug. Kdo? Nejc Kajtazović! Marsikoga bo to spravilo v slabo voljo, zagotovo predvsem navijače Maribora. Kajtazović pač na Štajerskem ni ravno najbolje zapisan, številni mu brez sramu očitajo celo, da je – navijač Olimpije! Kajtazović je avgusta 2016 to odločno zanikal: "Nekje sem zasledil, da sem bil celo Green Dragons, kar seveda ni res. Niti po naključju, prav tako nisem navijač Olimpije. Nikoli nisem bil in ne bom, prav tako kot ne Maribora ali katerega drugega slovenskega prvoligaša. Navsezadnje mi tudi etika tega ne dovoljuje." Tedaj je sicer že sodil na večnem derbiju in med drugim razveljavil zadetek Maribora, po tekmi so ga morali zaščititi celo varnostniki.

Kajtazović bo zdaj spet sodil na večnem derbiju, zanj bo to tretji večni derbi. Zadnji je bil pravi zgoraj omenjeni, ki se je končal 1:1, prvega je Maribor dobil s 4:1. Kranjčan, ki je pred dnevi razjezil Celjane s sporno dosojeno enajstmetrovko za Muro, bo tokrat Olimpiji in Mariboru prvič sodil v Ljubljani.

Tokratni derbi, ki se bo v soboto začel ob 17. uri, bo sicer zagotovo sila eksploziven in napet, ne nazadnje se prvič po prestopu v Maribor v Stožice vračata Rok Kronaveter in Nemanja Mitrović, v preteklosti tudi člana Olimpije.

milivoje novakovic nejc kajtazovic
Grega Wernig