© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
25.08.2019 22:47:42

TAKOLE so udarile VIOLE: Glejte, to najbolj PODŽGE MARIBOR in nabolj ZABOLI OLIMPIJO! (FOTO + VIDEO)

Grega Wernig

Mariborčani so v svoje anale vpisali enega najslabših vstopov v sezono v svoji zgodovini, vsaj kar zadeva domače prvenstvo. A sezona je še dolga, v Evropi pa vijoličasti še 'živijo'.

Četrtkov povratni obračun z Ludogorcem po ugodnem izidu iz Bolgarije navijačem slovenskih prvakov vzbuja optimizem. Zdaj, ko se je krivulja tudi v domači ligi obrnila navzgor, so apetiti pričakovano še bolj narasli. Najzvestejši navijači Maribora iz južne tribune so se med tekmo z Bravom, ki so jo varovanci Darka Milaniča dobili zanesljivo s 4:0, spomnili na pomembno obletnico.

viole


'Šampionska mentaliteta' so zapisali na prvi transparent, na drugega pa dva datuma: 25. 8. 1999 - 25. 8. 2019. Mineva namreč natanko dvajset let od prve uvrstitve Maribora v ligo prvakov. Še pomnite, tovariši: kvalifikacijsko srhljivko v Liegu na povratni tekmi z Genkom (doma zmaga s 5:1, v Belgiji pa poraz s 3:0) in dve nepozabni 'play-off' tekmi z Lyonom (Dalibor Filipović je zadel v gosteh, Ante Šimundža in Stipe Balajić pa v Ljudskem vrtu). Potem pa tekme v skupinskem delu z kijivskem Dinamom, Bayerjem iz Leverkusna in Laziem.

Na tekmi z Bravom je šampionska mentaliteta zadostovala za visoko zmago, v kolikšni meri je igralce motivirala za četrtkovo tekmo, pa bomo videli.