© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.08.2019 22:09:34

MILANIČ IZZVAL POŽEGA! Glejte, TOLE je Rudijev odgovor! In TOLE je sporočilo VIOL!

Grega Wering

Maribor je premagal Tabor 4:2, eno od pomembnih vlog pa je odigrala okrepitev rudi Požeg Vancaš.

Da mora najti svoj prostor pod soncem. Da je zdaj v novem okolju in da je ta stadion, na katerem je zdaj, težji za igranje od ostalih. Da se mora spoprijeti s tem, kar od njega zahtevajo navijači, medij, športni direktor in trener. In da od njega veliko pričakujejo na tekmi s Taborom. Vse to je Rudiju Požegu Vancašu sporočil Darko Milanič.

Odgovor? Potem ko je Maribor odigral zelo divji prvi polčas, v katerem so Roku Kronavetru razveljavili zadetek, Dino Hotić je zadel za 1:0, a je Tabor uspel izenačiti, jena začetku drugega dela na sceno stopil ravno Rudi. Z igralcem več, potem ko je Tabor tik pred odmoromposkrbel za nespmeten rdeči karton, je Požeg Vancaš dosegel sijajen zadetek. S krila potegnil navznoter in z odličnim strelom v daljši kot zadel za 2:1.

"Rudi, Rudi, Rudi," so na ves glas vzklikali vsi na zahodni tribuni Ljudskega vrta, medtem ko so šle Viole še dlje: "Rudi Viola, Rudi Viola," se je razlegalo, morda tudi kot sporočilo Milaniču. Ali pa zgolj kot podpora Rudiju, presodite sami. V vsakem primeru v Ljudskem vrtu več ni mogoče dobiti, nekateri so na te vzklike čakali zelo dolgo, precej dlje kot zgolj do prvega gola v dresu Maribora.