© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
06.08.2019 12:46:34

PREKINIL MOLK! Almir Sulejmanović o ZAKULISJU vroče velenjske zgodbe, o PUŠNIKU, DOKAZIH ...

Jurij Kodrun

Potem ko je postal nekdanji trener Rudarja, se ni hotel oglašati, toda po sporočilu za javnost, ki so ga spisali v velenjskem prvoligašu, je Almir Sulejmanović spremenil svojo odločitev.

Ko so se mu vodilni možje velenjskega prvoligaša zahvalili za sodelovanje, se je Almir Sulejmanović zavil v molk. Umazanega perila ni želel prati v javnosti, zdaj se je vendarle oglasil. "Nisem imel namena javno razpravljati o zadnjem dogajanju, a glede na nekorektno klubsko izjavo za javnost, ki je povzročila namigovanja o moji nepoštenosti, menim, da moram spregovoriti," je pojasnil nekdanji trener Rudarja.

Res je, s Pušnikom sva imela nesoglasja

'Odnesla' naj bi ga nezmožnost sodelovanja z zdaj prav tako že nekdanjim športnim direktorjem. "Res je, da sva z Marijanom Pušnikom imela nesoglasja. Vprašanje pa je, zakaj sva jih imela. Mislim, da zato, ker imava različne poglede na nogomet, predvsem pa na športne in človeške vrednote. Drži, da po izredni seji med nama ni bilo komunikacije, saj ga ni bilo v klubu videti tri tedne. Toda po mojem mnenju nesoglasja med nama z Marijanom niso vnašala negotovosti v člansko moštvo, igre in rezultati so kazali nasprotno. Ozračje znotraj članske ekipe je bilo zelo dobro," je povedal Almir Sulejmanović in se v nadaljevanju dotaknil očitkov o pomanjkljivi komunikaciji z vodilnimi možmi, ki naj bi bili odrezani od informacij. "Ne drži, da je bila komunikacija med mano in vodstvom kluba pomanjkljiva. S predsednikom Dermolom in direktorjem Čepelnikom sem bil na kosilu pred prvim krogom. V ponedeljek, po tekmi z Domžalami, sem imel sestanek z direktorjem, v torek s predsednikom in direktorjem, v četrtek sva se s predsednikom slišala po telefonu in v soboto, pred preizkušnjo z Mariborom, sva s predsednikom Dermolom znova komunicirala prek SMS-sporočil," je razkril nekdanji branilec in dodal: "Res pa je, da po dvoboju z Mariborom ni bilo v slačilnico nikogar od vodstva kluba, ki bi fantom čestital za prikazano igro in osvojeno točko. Nato je ekipa nadaljevala običajni delovni ritem, v četrtek pa sem dobil sporočilo tajnice, da se moram zglasiti pri direktorju Čepelniku. Sledila je tekma s Triglavom in enostranska prekinitev pogodbe v ponedeljek."

Poslovna škoda? Nikakor ne!

Klub je v sporočilu za javnost priznal, da ni razkril vsega. Omenjene so še nekatere negativne dejavnosti, ki pa jih UO Rudarja z javnostjo noče deliti. Za kaj gre? "Javnost je to razumela, kot da sem jaz povezan z negativnimi dejavnostmi. To ostro zavračam, in če bo treba, imam tudi dokaze, da ni tako," je odvrnil Almir Sulejmanović, ki je 'v navezi' z Marijanom Pušnikom klubu menda povzročil poslovno škodo. "Naj spomnim, da sem vodenje ekipe prevzel, ko je bila na devetem mestu na lestvici. Na koncu je tam pristala Gorica in posledično izpadla v drugo ligo. Sprašujem se, koliko poslovne škode bo Gorica utrpela. Mi smo se tej poslovni škodi izognili, mar ne?" je odgovoril nekdanji trener Rudarja. "Naši igralci takrat niso bili preveč zanimivi za tuje klube, po končanem prvenstvu so to postali. Bilo je kar nekaj zanimanja za njih, zakaj se posli niso realizirali, pa ni v moji domeni. Zato menim, da klubu nisem povzročil poslovne škode. Nasprotno, na prej omenjeni izredni seji sem se pisno odpovedal trimesečni odpravnini, ki mi je pripadala ob morebitni predčasni prekinitvi pogodbe," je povedal Almir Sulejmanović in za konec dodal: "Ciljem kluba sem vedno sledil, kar se vidi po pomlajeni ekipi in fantih, ki so dobivali priložnost. Prav tako sem vedno spoštoval vodstvo kluba, očitno pa to spoštovanje in zaupanje ni bilo obojestransko, saj so dvomili o mojih odločitvah in strokovni presoji, ki je bila vedno usmerjena v napredek kluba na vseh ravneh. Vsi, ki me poznajo, vedo, da nisem konfliktna oseba. Sem ekipni človek, nisem pa marioneta. Klubu in igralcem želim le dobro."