© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.08.2019 13:19:01

V MARIBORU si manejo roke: Vijoličasti so si z zmago nad AIK-om zagotovili BOGAT ZNESEK, v igri pa je še ...

Mariborčani po zmagi nad švedskim AIK.
Mariborčani po zmagi nad švedskim AIK.
Grega Wernig

Nogometaši Maribora so le korak oddaljeni od evropske jeseni.

Nogometaši Maribora so si z zmago nad švedskim AIK-om zagotovili vsaj še štiri evropske tekme, na dosegu roke pa je evropska jesen. Če premagajo norveški Rosenborg, si bodo zagotovili igranje v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov in hkrati tudi igranje vsaj v skupinskem delu lige Europa, če pa bodo izpadli proti Rosenborgu, pa jih čaka zadnji krog kvalifikacij za ligo Europa. 

Mariborčani so si zagotovili tudi bogat znesek od nagrad Uefe. Zmaga nad AIK-om pomeni, da bodo zaslužili najmanj 1,44 milijonov evrov. Ta znesek si bodo zagotovili že, če bodo izpadli tako z Rosenborgom kot v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo Europa. 

Če bodo proti norveškemu prvaku napredovali, pa jih čaka vrtoglava številka - vsaj 8,85 milijonov evrov. Toliko bodo namreč dobili če se uvrstijo v zadnji krog kvalifikacij za ligo prvakov in tam izpadejo v skupinski del lige Europa. V primeru uvrstitve v skupinski del najelitnejšega klubskega tekmovanja pa je ta številka neprimerno višja: skoraj 16 milijonov evrov.