© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
05.07.2019 08:07:55

PRVIČ V KARIERI: Rudi Požeg Vancaš osupnil s priznanjem, česa takšnega pred Mariborom ŠE NI DOŽIVEL!

Rudi Požeg Vancaš in Zlatko Zahović ob predstavitvi igralca v Mariboru.
Rudi Požeg Vancaš in Zlatko Zahović ob predstavitvi igralca v Mariboru.
Grega Wernig

Dolgo časa ga je Maribor lovil. Z vijoličastimi se je Rudija Požega Vancaša začelo povezovati že ob koncu sezone 2017/18, toda v Celju so ga na vsak način želeli prodati nekam v tujino. Ko jim to ni uspelo, so leto dni pozneje svojega najboljšega nogometaša le poslali v Ljudski vrt. Tam so ga pričakali z velikim navdušenjem in predvsem z velikimi pričakovanji.

Rudi Požeg Vancaš je v štajersko prestolnico prišel poškodovan, vse do začetka tega tedna pa je Darko Milanič potrpežljivo čakal, da ga je lahko prvič pozdravil na treningih pod polno obremenitvijo. V ponedeljek je odlični RPV prvič treniral s svojimi novimi soigralci, dva dneva pozneje je na generalki pred novo sezono debitiral v vijoličastem dresu. In ko je vstopil namesto Andreja Kotnika, se je nekaj sto mariborskih navijačev, ki so si v čisto pravem vesoljskem potopu prišli ogledat mariborsko generalko, oglasilo z velikanskim navdušenjem. Ko je prvič sprejel žogo, se je zadeva ponovila.

Brez pretiravanja lahko zapišemo, da je bil Rudi Požeg Vancaš sprejet tako, kot še v svoji karieri ni bil. Ne v dresu Celja ne v dresu Domžal. In to na pripravljalni tekmi. Vse to se je uradno najboljšega nogometaša prejšnje sezone po izboru Spinsa precej dotaknilo. »Zelo lepo je bilo slišati sprejem navijačev. Vem, da od mene veliko pričakujejo, ampak to ne bo noben pritisk, temveč spodbuda. Lepo je, ker imam prvič v svoji karieri takšne navijače. Mislim, da jih bo vsako tekmo več, če bomo dobro delali na igrišču,« je bil po koncu dvoboja z Gorico kar malce ganjen Rudi Požeg Vancaš.