© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
04.07.2019 10:42:09

ODMEVNO PRIZNANJE iz Olimpije: Italijan? Da, v osnovi DOGOVORJENI, pred jesenjo pa …

Grega Wernig

Dvomov ni več, Milan Mandarić se je dogovoril z Gabrielejem Nardinom.

Pri Olimpiji so doslej bolj kot ne molčali o tem, ali bo Milan Mandarić res predal Olimpijo italijanskemu poslovnežu Gabrieleju Nardinu. Slednji v uradnih objavah ljubljanskega kluba ni bil omenjen nikdar, toda zdaj je tudi iz uprave zmajev prišla potrditev tega, o čimer čivkajo že ptički na veji.

"Kot sam rad pove, je naš sedanji lastnik v osnovi poslovnež. Običajno prevzame klub, ki je v slabi kondiciji, vlaga vanj, in ko ga pripelje do uspehov, do vrhunca, ga proda. Milan Mandarić je že štiri leta v Olimpiji, letos bo dopolnil 81 let in je zelo logično, da išče primernega naslednika. Ponudbo je bilo kar nekaj, bolj malo resnih. Z vsakim resnim se usedemo in se pogovarjamo," je za časnik Svet24 povedal poslovni direktor Olimpije Dejan Stamenković in nadaljeval: "Kar zadeva potencialnega kupca iz Italije, so nekateri pomembni dokumenti že sestavljeni in podpisani. V osnovi smo glede pogojev prevzema kluba dogovorjeni, seveda pa je treba izpolniti še vrsto pomembnih pogojev in pred jesenjo se ne bo nič bistvenega spremenilo."

Kot je že znano, je naslednji korak odvisen od Italijana, ki mora do naslednjega tedna nakazati tri milijone evrov. Če jih bo, se bo postopek prevzema nadaljeval.

stamenkovic
Poslovni direktor Olimpije Dejan Stamenković (povsem levo)